Canicula şi bolile cardiovasculare, combinaţie cu risc letal. Medicii sunt în alertă după ce un bărbat a murit pe plajă

0
Publicat:

Combinaţia dintre caniculă şi bolile cardiovasculare poate fi fatală, susţin medicii. Conform acestora, epuizarea termică este principalul factor care poate condue la probleme grave de sănătate, dacă nu este tratată cu seriozitate.

Caniculă SURSĂ FOTO Arhiva Adevărul
Caniculă SURSĂ FOTO Arhiva Adevărul

Totodată, canicula şi soarele puternic pot pune în pericol chiar şi viaţa unor persoane care nu au alte afecţiuni. 

Temperaturile crescute, chiar şi pe durata nopţii, pot conduce la apariţia epuizării termice. Nedecelată şi netratată la timp, epuizarea termică evoluează spre forme clinice severe ce pot merge până la şoc termic şi deces. Aceasta apare prin depăşirea posibilităţilor de adaptare a organismului la temperaturi ce se menţin crescute pe durata a mai multe zile”, a precizat dr. Tudor Ciuhodaru.

Care sunt simptomele date de epuizarea termică

Conform doctorilor, există câteva simptome de care trebuie să ţinem cont pentru a ne da seama dacă este vorba despre epuizarea termică.

Epuizarea termică se manifestă prin apariţia a trei categorii de semne. Acestea pot fi neuropsihice, precum oboseala, astenia, apatia sau somnolenţa. Totodată, pot fi simptome cardiovasculare, uneori severe, precum hipotensiunea ortostatică sau tahicardie. La unele persoane pot apărea transpiraţia excesivă şi pielea de găină”, adaugă medicul ieşean.     

Canicula a făcut deja victime la Iaşi

Avertizările medicilor vin în contextul în care în cursul dimineţii de joi, 3 august 2023, un bărbat din Iaşi, în vârstă de 67 de ani, a decedat în timp ce se afla la Plaja Nicolina.

Conform relatărilor celor de față, acestuia i s-a făcut brusc rău. Echipajele medicale au încercat să-l salveze pe bărbat, aplicând manevre de resuscitare, dar nu au mai putut decât să declare decesul. Din informaţiile oferite de cadrele medicale, se pare că bărbatul a suferit un infarct, el fiind cunoscut cu probleme cardiace. Pe fir au intrat şi oamenii legii, care au întocmit un dosar penal.

,,Pe data de 3 august 2023, poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Iaşi au fost sesizaţi prin apel la numărul unic de urgenţă, 112, cu privire la faptul că unui bărbat i s-a făcut rău în timp ce se afla la plaja Nicolina, din municipiul Iaşi. Ulterior, a fost constatat decesul bărbatului în vârstă de 67 de ani. A fost emisă ordonanţa de efectuare a necropsiei medico-legală în vederea stabilirii cauzei decesului. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, a transmis IPJ Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite