Baza de tratament cu ape minerale de la Nicolina intră în reabilitare. Cum va arăta plaja de la Iași

0
0

Baza de tratament Nicolina este printre cele mai căutate din zona Moldovei, datorită apelor sulfuroase care se regăsesc aici și tratamentelor cu nămol care pot fi făcute pentru a trata diverse afecțiuni.

Machetă Plaja Nicolina. FOTO Primăria Iași
Machetă Plaja Nicolina. FOTO Primăria Iași

La Iași se reia proiectul de reabilitare și modernizare a Plajei Nicolina în încercarea de a pune în valoare potenţialul balnear al izvoarelor sulfuroase şi al nămolului cu proprietăţi curative din zonă.

Valoarea estimată a investiției de modernizare a Plajei Nicolina este de peste 20 de milioane de lei, iar durata prognozată pentru realizarea investiţiei este de 36 luni, din care durata de execuţie a lucrărilor este de 24 luni.

„Obiectivele proiectului sunt de îmbunătăţire a serviciilor de tip balnear din municipiul laşi, prin reabilitarea şi modernizarea infrastructurii aferente, dezvoltarea infrastructurii de tip Wellness prin asigurarea facilităţilor de tip SPA, dotarea cu echipamente moderne a Plajei Nicolina pentru a răspunde promt nevoilor turiştilor, creşterea numărului de turişti care frecventează municipiul laşi în scopul activităţilor balneare şi Wellness”, au transmis reprezentanții Primăriei Iași. 

Printre lucrările care vor fi executate se numără: demolarea construcţiilor existente în zonă, reamenajarea suprafeţei de nisip, realizarea de noi împrejmuiri care să asigure intimitatea utilizatorilor, amenajarea locurilor de parcare în limita de proprietate, modernizarea instalaţiilor de apă sulfuroasă și pentru prepararea nămolului, construirea de noi bazine cu apă potabilă și apă sulfuroasă pe amplasament, orientate astfel încât să nu apară umbrirea cauzată de construcţiile învecinate.

Machetă Plaja Nicolina. FOTO Primăria Iași
Machetă Plaja Nicolina. FOTO Primăria Iași

Plaja Nicolina oferă utilizatorilor posibilitatea unui tratament ambulatoriu cu ape sulfuroase şi cu nămol pentru diverse afecţiuni, precum şi spaţii pentru expunerea la soare. Apele minerale de aici sunt puternic sulfuroase, clorúrate, iodurate, bromurate, suflate sodice, alcaline. Concentraţia în compuşi ai sulfului le situează printre cele mai concentrate din Europa.

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite