August, cea mai profitabilă luna din an. Canicula a dublat încasările totale din 2014 la bazele publice de agrement

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştrandul municipal din Iaşi FOTO Adevărul
Ştrandul municipal din Iaşi FOTO Adevărul

Oficialii Primăriei Iaşi au raportat pentru august încasări-record obţinute într-o singură luna din 2014 la cele trei baze de agrement aflate în administrare.

Conform contabilităţii Primăriei Iaşi, ieşenii au cheltuit 487.166 de lei în intervalul 1-25 august la ştrandul din Cicoarei, în complexul Ciric şi la plaja Nicolina. Nivelul încasărilor arată cea mai profitabilă lună din an şi probabil una dintre cele mai bune din istoria bazelor de agrement din Iaşi.

În total, în tot anul 2014, municipalitatea a avut venituri de 1.167.980 de lei. Cei mai mulţi bani au fost strânşi la ştrandul din zona Cicoarei, puţin peste 195.000 de lei. Din zona de agrement Ciric au ajuns în casierie aproximativ 165.000 de lei, iar de la plaja Nicolina 126.700 de lei.

Teoretic, baza de agrement Ciric ar trebui să aducă venituri mult mai mari, în condiţiile diversităţii posibilităţilor de cheltuire a banilor. Cu toate acestea, distracţii precum mingolful, paintball-ul sau căţărările abia au generat cumulat în august venituri de 1.500 de lei. 

În acelaşi timp, telescaunul din mijlocul pădurii, una dintre cele mai ridicole investiţii pe bani europeni realizate  la Iaşi, a adus încasări de 2.500 de lei în august şi un total de 12.357 de lei pe tot parcursul anului 2014. Investiţia totală s-a ridicat la 6,4 milioane de lei, majoritatea din fonduri ale Uniunii Europene, ceea ce face ca amortizarea să fie posibilă în aproximativ 350 de ani.

Mai puteţi citi:

Made în Iaşi! Telescaunul inaugurat cu mare fast la baza de agrement Ciric s-a stricat după doar trei zile de funcţionare

Contract pe bani europeni de la complexul Ciric, umflat fără licitaţie pentru a două oară

Centrul timpului liber la Iaşi, Lacul Ciric, a fost curăţat, modernizat, dotat cu telescaun şi va fi redeschis pe 1 Mai. Tarifele, cuprinse între 5 şi 80 de lei

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite