Oraşul din România care atrage turiştii ca un magnet. Ce îl face atât de interesant VIDEO

0
Publicat:

În ultimii ani, România a devenit o destinaţie tot mai căutată de turiştii străini. Peisajele superbe, clădirile istorice, precum şi mâncarea tradiţională sunt doar câteva dintre elementele care reuşesc să atragă tot mai mulţi vizitatori.

Palatul Culturii din Iaşi pe timp de noapte SURSĂ FOTO Ionuţ Dejeanu
Palatul Culturii din Iaşi pe timp de noapte SURSĂ FOTO Ionuţ Dejeanu

Acestui trend s-a aliniat în ultima vreme şi capitala Moldovei. Iaşiul, cunoscut și ca „oraşul celor şapte coline“, reuşeşte să atragă tot mai mulţi turişti.

Vacanţele de tip city break, la mare căutare

Statisticile arată că, în ultimii ani, tot mai multe persoane au ales să vizitele Capitala Moldovei. Astfel, Iașiul a devenit un important punct turistic pe harta României, susțin specialiștii în turism, fiind la mare căutare mai ales pentru vacanțele de tip city break.

,,De câțiva ani, Iașiul a intrat în atenția turiștilor de peste hotare și aici nu ne referim la cei veniți din Republica Moldova, a căror prezență a fost mereu o constantă. Vorbim despre turiști din vestul Europei, persoane care sunt atrase de cultură și de istoria acestui oraș. Excursiile de tip city break sunt la mare căutare, mulți considerând că două sau trei zile sunt suficiente pentru a descoperi și vedea Iașiul. Acest lucru se simte și la nivelul hotelierilor, gradul de ocupare fiind tot mai mare de la un an la altul", a precizat Bogdan Diaconu, agent de turism din Iași.

Cum a evoluat oraşul în ultimii ani

Municipalitatea consideră că la această creștere au contribuit și îmbunătățirile aduse orașului, de la spațiile verzi până la clădirile restaurate.

În ultimii ani am pus accentul pe aspect. Spațiile verzi sunt printre cele mai frumoase din România, dacă nu chiar cele mai frumoase. Totodată, clădirile istorice au fost restaurate și arată superb. Ca ieșean, cred că orașul nostru este cel mai frumos și primitor din România. Totodată și mediul privat are un rol important, mai ales prin existența centrului comercial Palas", a precizat primarul Mihai Chirica.

Cea mai frumoasă grădină publică se află în Iaşi

Parcurile şi grădinile publice reprezintă, cu siguranţă, puncte extrem de importante atât pentru marile cât şi pentru micile oraşe din România. Astfel, aceste locuri reprezintă adevăraţi plămâni şi oaze de relaxare, în care îşi petrec timpul liber foarte multe persoane. 

La acest capitol, Iaşiul pare, cel puţin conform recenziilor existente pe Google Maps, că stă destul de bine. Astfel, a fost întocmit un clasament, de către clubulcopiilor.ro, cu cele mai bine cotate parcuri şi grădini publice din ţara noastră, pe baza datelor disponibile în Google Maps, platformă ce a adunat peste un milion de recenzii. 

Astfel, cele mai bine cotate parcuri se află în marile oraşe ale ţării, precum Iaşi, Timişoara, Bucureşti, Cluj-Napoca, Sibiu şi Craiova. Dintre acestea, Grădina Publică Palas din Iaşi şi Iulius Gardens din Timişoara au reuşit să obţină un rating foarte bun, de 4.8 dintr-un maximum de 5.

Astfel, grădina publică din centrul oraşului Iaşi s-a dovedit a fi pe placul vizitatorilor care au avut numai cuvinte de laudă atunci când au ales să lase recenzii. Aceasta a acumulat un total de 10.229 de recenzii, obţinând un rating de 4.8. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite