Onorurile militare de la înmormântarea interlopului Costel Corduneanu. Precizări de la MAI și MApN

0
Publicat:

Costel Corduneanu, unul dintre cei mai importanți capi ai lumii interlope din România, a decedat, la vârsta de 54 de ani, într-un spital din Târgu Mureș, unde era internat de mai multe zile.

Costel Corduneanu
Costel Corduneanu

Fostul sportiv se confrunta cu probleme cardiace și a fost supus unei intervenții chirurgicale. Cu toate acestea, medicii nu au mai putut să-i salveze viața.

Vor fi sau nu onoruri militare la înmormântarea interlopului Costel Corduneanu?

Trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu a fost adus la Iași, fiind depus la un restaurant din marginea orașului. Acolo va avea loc priveghiul, la care sunt așteptați toți capii lumii interlope din România. Înmormântarea va avea loc vineri, 19 aprilie 2024, la Cimitirul Eternitatea din Iași. 

Astfel, au apărut voci care au susținut că Costel Corduneanu va fi înmormântat cu onoruri militare.

„Viața lui a avut două părți. Una bună, care a fost legată de un sport de performanță și de reprezentarea României. A fost în uniformă și a depus un jurământ vizavi de România. A fost și partea a doua, când a pus punct și a intrat într-o altă lume, acolo unde găsim schimburi de bani, droguri și persoane”, a declarat generalul Cristian Barbu, la Antena 3 CNN.  

Oamenii legii au lămurit situația

Structurile MAI și MApN au ținut să lămurească această situație. Astfel, a fost emis un răspuns oficial, prin care s-a precizat faptul că interlopul Costel Corduneanu nu va fi înmormântat cu onoruri militare.

Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, cu privire la o «înmormântare cu onoruri militare», Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași este abilitat să comunice următoarele:  informațiile vehiculate nu sunt reale. După consultarea cu structurile MAI și MAPN, a reieșit faptul că nu s-a organizat un astfel de moment, pentru înmormântarea din județul Iași”, a transmis IPJ Iași.

Costel Corduneanu a fost sportiv de performanță, care a reprezentat România în competiții importante. Astfel, decesul lui a fost anunțat de Federația Română de Lupte: „Federația Română de Lupte anunță cu regret trecerea în neființă a celui care a reprezentat luptele libere românești cu succes - Costel Corduneanu. Costel Corduneanu a fost unul dintre cei mai buni luptători pe care i-a dat municipiul Iași, fiind Vicecampion European și participant la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, unde a ocupat locul 9 – Barcelona, 1992, respectiv locul 14 – Atlanta, 1996”  

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite