Mănăstiri şi biserici superbe la care poţi merge în noaptea de Înviere. Mii de credincioşi se roagă aici în fiecare an

0
Publicat:

Slujba de Înviere este unul dintre cele mai importante evenimente religioase ale anului pentru credincioşii din întreaga lume. Astfel, foarte multe persoane aleg să participe la celebrarea Învierii în Bisericile din întreaga ţară.

Mănăstirea Cetăţuia SURSĂ planiada.ro
Mănăstirea Cetăţuia SURSĂ planiada.ro

Dacă eşti din Iaşi sau eşti pur şi simplu în trecere prin capitala Moldovei, este bine să ştii că există câteva locuri care merită cu siguranţă văzute în noaptea de Înviere. 

Mitropolia din Iaşi, locul în care sosesc mii de credincioşi în noaptea de Înviere

Cu siguranţă, unul dintre cele mai frecventate locuri în noaptea de Înviere este Mitropolia Moldovei şi Bucovinei. Aflată în centrul oraşului, pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, superba catedrală reuşeşte să adună, an de an, mii de ieşeni care sosesc să se roage cu ocazia Învierii Domnului. 

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei se află chiar în inima oraşului, în vecinătatea Palatului Roznovanu, actual sediul al Primăriei Municipiului Iaşi, dar şi a altor obiective importante. În prezent, Mitropolia este condusă de către ÎPS Teofan Savu, care poartă titlul de arhiepiscop al Iaşilor şi mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei SURSĂ mmb.ro
Mitropolia Moldovei şi Bucovinei SURSĂ mmb.ro

Mănăstirea Cetăţuia, loc superb de rugăciune

Pe una dintre cele şapte coline ale Iaşului se află şi Mănăstirea Cetăţuia. Frumoasă şi impunătoare, aceasta poate fi observată din foarte multe zone ale oraşului Iaşi. În noaptea de Înviere, aceasta capătă un farmec aparte, foarte mulţi credincioşi urcând dealul pentru a spune o rugăciune şi pentru a lua Lumina Sfânta.

Fiind aşezată pe un deal înalt, din partea de sud a Iaşului, Mănăstirea oferă şi o frumoasă panoramă a oraşului. Construită la început ca un complex fortificat medieval, capabil să ofere domnitorului şi boierilor un reazem pentru o rezistenţă înarmată împotriva invadatorilor, Mănăstirea Cetăţuia, cu zidurile sale măcinate de timp, a fost inclusă pe Lista monumentelor istorice din judeţul Iaşi.

Mănăstirea Cetăţuia SURSĂ planiada.ro
Mănăstirea Cetăţuia SURSĂ planiada.ro

Superba Mănăstire Hadâmbu, la 30 km de municipiul Iaşi

La aproximativ 30 km de municipiul Iaşi se află Mănăstirea Hadâmbu, care este un loc foarte frecventat de către credincioşii din zona Moldovei şi nu numai. Cei care doresc să ajungă aici în noaptea de înviere trebuie să fie pregătiţi de un drum spectaculos, cu şosele şerpuite pe dealuri, ce conduc către lăcaşul de cult.

Mănăstirea a fost întemeiată în anul 1659, de către boierul grec Iani Hadâmbul şi se aflâ în satul Schitu Hadâmbului, comuna Mironeasa. 

Mănăstirea Hadâmbu SURSĂ doxologia.ro
Mănăstirea Hadâmbu SURSĂ doxologia.ro
Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite