Încă o finală în Copou. Politehnica Iași continuă lupta pentru promovare şi primeşte vizita Gloriei Buzău

0
Publicat:

Copoul fierbe înaintea unui nou meci extrem de important în lupta pentru promovarea în primul eşalon al fotbalului românesc. Politehnica Iaşi primeşte vizita celor de la Gloria Buzău, în etapa a doua a play-off-ului ligii secunde.

Stadionul Emil Alexandrescu Iaşi SURSĂ Arhiva Adevărul
Stadionul Emil Alexandrescu Iaşi SURSĂ Arhiva Adevărul

Partida se va disputa vineri, 31 martie 2023, pe Stadionul „Emil Alexandrescu". Băieţii antrenaţi de Leo Grozavu au obţinut deja prima victorie importantă, când s-a impus, în prima etapă din play-off, pe terenul celor de la Oţelul Galaţi, cu scorul de 2-1. Astfel, Iaşul este principala favorită la promovarea în prima ligă, având un parcurs perfect în 2023. 

Buzăul vine la Iaşi după un rezultat important, remizând, scor 1-1, pe terenul celor de la Dinamo Bucureşti, echipă ce îşi păstrează încă şansele de promovare în prima ligă.

Politehnica, favorită la promovare

În acest moment, Politehnica Iaşi ocupă poziţia secundă a clasamentului din play-off. Moldovenii se află la egalitate de puncte cu prima clasată, CSA Steaua, ambele acumulând câte 43 de puncte. Cu toate acestea, gruparea din Ghencea nu are dreptul de a promova în prima ligă. 

La sfârşitul săptămânii trecute, pe 26 martie, Iaşul lui Grozavu a disputat o partidă de pregătire, în Copou, în faţa unui adversar de primă ligă. FC Botoşani a fost partenera de antrenament a Politehnicii, oaspeţii reuşind să se impună, după două reprize a câte 60 de minute, cu scorul de 2-1. Scopul acestei partide de pregătire a fost de a testa cât mai mulţi fotbalişti şi de a da şanse şi celor care nu au prins prea multe minute în partidele oficiale.

Gloria Buzău ocupă poziţia a cincea a clasamentului, reuşind să acumuleze un total de 32 de puncte. În ultimul meci oficial, disputat în faţa câinilor roşii, reuşita Gloriei a fost semnată chiar de către Alexandru Boiciuc, atacant trecut prin curtea Politehnicii Iaşi. Moldoveanul în vârstă de 25 de ani este într-o formă bună şi poate fi principalul pericol pentru poarta Iaşului, marcând nu mai puţin de şapte goluri în actualul sezon. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite