Cât se stă la coada de la racla Sfintei Cuvioase Parascheva. Timpii de aşteptare au crescut considerabil, la 20 ore LIVE

0
Publicat:

Ziua de 14 octombrie, în care este sărbătorită Sfânta Cuvioasă Parascheva, a adus şi cel mai mare număr de creştini la rândul ce duce către curtea Catedralei Mitropolitane din Iasi.

Pelerinaj Sfânta Cuvioasă Parascheva SURSĂ FOTO Silviu Cluci
Pelerinaj Sfânta Cuvioasă Parascheva SURSĂ FOTO Silviu Cluci

Astfel, în dimineaţa zilei de sâmbătă, 14 octombrie 2023, înainte de începerea slujbei religioase, organizatorii anunţau că pe la racla Sfintei Cuvioase Parascheva au trecut nu mai puţin de 230.000 de persoane. 

Câte ore aşteaptă pelerinii pentru a ajuns la racla Sfintei

Pe lângă sutele de mii de persoane care şi-au spus deja cele mai puternice rugăciuni la racla Sfintei Cuvioase Parascheva, alte aproximativ 70.000 de persoane se aflau, în dimineaţa zilei de sâmbătă, 14 octombrie 2023, la coada care s-a întins în tot centrul oraşului Iaşi.

Astfel, cei care se aşează în acest moment la coada ce duce către moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva vor fi nevoiţi să aştepte, conform organizatorilor, cel puţin 20 de ore. 

Cu toate acestea, susţin reprezentanţii Jandarmeriei, numărul celor care vin şi se aşează la rând este într-o continuă creştere. Astfel, anul acesta este foarte probabil să se înregistreze un număr record de pelerini care s-au rugat la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Zeci de mii se persoane şi la slujba religioasă

Centrul Iaşiului a fost ocupat de creştini de la orele dimineţii, când a început Sfânta Liturghie oficiată cu ocazia pomenirii Sfintei Cuvioase Parascheva. Astfel, zeci de mii de persoane s-au prezentat pe Bulevardul ,,Ştefan cel Mare şi Sfânt" pentru a asista la slujba religioasă ce a fost oficiată de ierarhi din România, Grecia, Georgia, Etiopia sau Siria.

Conform reprezentanţilor Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, prezenţa numărului mare de pelerini poate fi justificată şi prin prezenţa moaştelor Sfântului Andrei Criteanul la Iaşi. 

,,În această zi de bucurie a sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea Moldovei şi a tuturor pelerinilor prezenţi la Iaşi, ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu ca, pentru mijlocirile Sfintei Cuvioasei Parascheva şi ale Sfântului Ierarh Andrei, Arhiepiscopul Cretei, să binecuvânteze pe toţi cei prezenţi la Iaşi, ierarhi, clerici, monahi şi credincioşi mireni, împreună cu autorităţi locale şi centrale, şi să răsplătească tuturor credinţa, evlavia şi osteneala, dăruindu-le sănătate şi mântuire, pace şi bucurie, întru mulţi şi binecuvântaţi ani", a transmis Patriarhul Daniel.   

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite