VIDEO Autostrada Lugoj - Deva, Lotul 3. Când vom putea circula pe cei 21 de kilometri din „autostrada - muzeu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
AUtostrada Lugoj - Deva. Lotul 3. FOTO: Daniel Guţă.
AUtostrada Lugoj - Deva. Lotul 3. FOTO: Daniel Guţă.

Un parlamentar din judeţul Timiş a susţinut, joi, că ministrul Răzvan Cuc i-a transmis când va deschisă circulaţia pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj - Deva.

Alfred Simonis, un deputat din judeţul Timiş, a anunţat, joi, că în următoarele trei săptămâni se va deschide circulaţie pe Lotul 3 Ilia - Holdea, al Autostrăzii Lugoj - Deva.

GALERIE FOTO

„Am vorbit cu domnul ministru Răzvan Cuc, înainte de a intra în conferinţa de presă, mi-a scris şi un mesaj acum, în timpul conferinţei, l-am întrebat dacă pot să anunţ şi mi-a spus că da, până la finalul lunii septembrie se deschide lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva. Nu am intrat în detalii, dau drumul circulaţiei pe acel lot, fiind posibil ca pe anumite zone să se mai lucreze sub trafic, oricum e mai bine decât să mergem pe drumul ăla (n.r. DN 68 A Deva - Lugoj)”, a declarat, joi, Alfred Simonis, deputat PSD, la finalul unei conferinţe de presă.

Din 12 august, constructorii Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, un tronson de 21 de kilometri între Ilia şi Holdea, au solicitat recepţia lucrărilor începute în primăvara anului 2014, astfel încât circulaţia să poată fi deschisă. Antreprenorii spanioli nu s-au înţeles cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, asupra garanţiei investiţiei şi, de asemenea, au fost acuzaţi că au efectuat lucrări de slabă calitate, astfel că autostrada nu poate fi recepţionată.

În urmă cu o săptămână, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au anunţat, la mijlocul acestei săptâmâni, rezilierea contractului Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, acuzând constructorii că au efectuat lucrări de o calitate îndoielnică, iar la final au fost constatate 60 de neconformităţi. Problemele reclamate vizau grosimea asfaltului în mai multe locuri de unde au fost luate probe, dar şi lucrări încă neefectuate pe marinea autostrăzii. Constructorii au contestat decizia CNAIR, susţinând că au finalizat lucrările şi aşteaptă încă recepţia pentru ca Lotul 3 să fie dat în folosinţă.

Lotul 3, o investiţie estimată iniţial la 580 de milioane de lei, fără TVA, trebuia finalizat în mai 2016, lucrările fiind începute în primăvara anului 2014.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Autostrada Lugoj - Deva, în blocaj înaintea inaugurării aşteptate de 5 ani. Lotul 3 nu poate fi deschis, iar pentru Lotul 4 se caută o soluţie de compromis

Autostrada Lugoj - Deva: probleme grave semnalate pe unul dintre tronsoane la recepţia lucrărilor la cei 43 de kilometri. Doar un lot ar putea fi inaugurat

VIDEO Autostrada Lugoj - Deva, Lotul 3. Drumarii pregătesc recepţia celor 21 de kilometri construiţi cu întârzieri record

VIDEO Premieră pe Autostrada Lugoj - Deva, la cinci ani de la startul lucrărilor. Ce se întâmplă pe Dealul Liliecilor şi cât a mai rămas de construit din autostradă 

Autostrada Lugoj - Deva, Lotul 4 înainte de recepţie: „Este exclus ca autostrada să nu fie deschisă până de Sfânta Maria”

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite