Tatăl pruncului născut fără picioare şi antebraţ: „Mă rog să nu îmi văd fiul cerşind din cauza medicilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corneliu Oprea, tatăl copilului care s-a născut infirm, deşi malformaţiiile grave de care suferea nu au fost văzute la ecografii, a ajuns astăzi într-o mânăstire, pentru a se spovedi. Este hotărât să îi dea în judecată pe medicii pe care îi face răspunzători de necazul prin care trece.

O tânără din Petroşani a născut un copil fără partea inferioară a picioarelor şi fără antebraţul drept, chiar dacă medicii neonatologi au asigurat-o că acesta va fi sănătos. Elena Oprea şi soţul ei Corneliu cer ca medicii care au supravegheat sarcina să plătească tratamentul copilului.

Elena Oprea (32 de ani) şi soţul său Corneliu (41 de ani) au trecut printr-un şoc imens, în urmă cu o săptămână, când la naşterea celui de-al doilea copil al lor medicii de la Spitalul de Urgenţă din Petroşani i-au anunţat că pruncul este infirm. Aceasta după ce, atât în cabinetul privat al medicului care a supravegheat sarcina, cât şi în clinica privată unde mama însărcinată a fost consultată, doctorii i-au spus viitoarei mame că va avea un copil sănătos.

Bebeluşul, botezat în spital cu numele de Luca Gabriel, a fost adus pe lume fără anetbraţul drept şi fără partea inferioară, de la genunchi, a picioarelor. Corneliu Oprea, tatăl pruncului, miner de meserie, a leşinat la vederea acestuia. El le cere medicilor să plătească pentru greşelile făcute.

Am trăit un şoc peste care mi-e greu să trec, chiar dacă iar copilul a fost adus acasă şi e sănătos. Mănâncă şi mă bucur pentru asta. Dar are acele malformaţii despre care medicii nu ne-au spus la ecografii. Nu vreau să îmi văd copilul în gară, la cerşit, cu singura mânuţă pe care o are. Mă rog să nu ajungă aşa”, a spus Corneliu. Duminică, la o zi după ce Luca Gabriel a fost adus acasă, tatăl copilului a petrecut aproape întreaga zi la o mănăstire, pentru a se reculege şi a se ruga pentru binele pruncului. Povesteşte că nu s-a împăcat cu ideea că medicii pot trata cu asemenea nepăsare un astfel de caz şi adaugă că la începutul acestei săptămâni va depune plângeri împotriva doctorilor care au supravegheat sarcina soţiei la Colegiul medicilor, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara şi la Spitalul municipal Petroşani.

O anchetă internă a fost declanşată între timp şi de conducerea spitalului.

Medici acuzaţi de neglijenţă
În ciuda necazului prin care au trecut cei doi soţi, fiul lor Luca Gabriel a fost întâmpinat într-o atmosferă de sărbătoare la aducerea acasă din maternitate. Asta pentru ca părinţii lui să treacă mai uşor peste şoc. Copilul va fi iubit, a spus Elena, mama pruncului, însă tânăra cere ca medicii care au supravegheat sarcina să plătească pentru tratamentul de care va avea nevoie acesta. Ar fi putut observa din timp malformaţia de care pruncul suferea, crede ea, însă nu au făcut-o.

Hunedoreanca a aflat că este însărcinată în luna ianuarie. Atunci s-a prezentat la cabinetul medicului Sidonia Faibiş şi atunci i-au fost făcute primele ecografii, în cabinetul medicului cât şi, ulterior, în cabinetul privat al altei doctoriţe de neonatologie, Cristina Mustocea. Mama pruncului infirm povesteşte că medicul Cristina Mustocea i-a arătat chiar pe ecografie ceea ce credea că sunt unghia şi tălpile piciorului.

Sidonia Farcaş a fost cea care a supravegheat naşterea, prin cezariană, care a avut loc în urmă cu o săptămână. Ea a explicat, potrivit Mediafax, că medicii care citesc ecografiile nu pot oferi certitudini în privinţa evoluţiei sarcinii, ci lucrează cu probabilităţi. Malformaţia nu e letală, iar copilul e sănătos clinic, în ciuda infirmităţii de care suferi. Mai mult, a spus medicul, dacă malformaţia era depistată la ecografia făcută mamei la 22 de săptămâni, era deja prea târziu pentru întreruperea sarcinii.

Vă recomandăm şi:

Caz şocant în Petroşani: o tânără a născut un copil infirm, deşi fusese asigurată de medici că pruncul va fi sănătos

Reţeta de făcut bani a mafiei în halate albe, îmbogăţită din afacerile ilegale pe seama bolnavilor de cancer

Nouă membri ai reţelei care fabrica reţete medicale false au fost arestaţi. Printre cei acuzaţi de crimă organizată este şi şefa PC Hunedoara, oncologi de la Spitalul Judeţean şi farmacişti

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite