„Minerul – piroman” acuzat că şi-a ucis soţia rămâne cu vechea sentinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Costel Petresc a fost înfăţişat instanţei Tribunalului Hunedoara, după ce a solicitat revizuirea sentinţei primite pentru omor calificat. A fost acuzat că a provocat moartea soţiei sale, după ce ar fi incendiat-o.

Magistraţii Tribunalului Hunedoara au respins cererea de revizuire a pedepsei, formulată de Costel Petresc, condamnat pentru că şi-a incendiat soţia. Bărbatul a comis crima în 2009 şi a fost condamnat un an mai târziu, la 12 ani de închisoare. A cerut de mai multe ori revizuirea sentinţei, pe care o consideră prea mare.
Crima comisă de hunedoreanul din Uricani a şocat comunitatea. El le-a declarat anchetatorilor că a comis gestul necugetat ca urmare a unui scandal conjugal.

„Eram după o zi de muncă, lucrasem toată ziua la animale şi la fân, la o cabană din apropierea oraşului. Spre seară, am chemat-o şi pe soţia mea să mă ajute. După ce am terminat treaba, am rugat-o să pună să mâncăm, dar ea a spus că nu-i este foame. Am mâncat singur, iar când am ieşit din cabană am văzut-o că se uită înspre oraş. Am întrebat-o dacă şi-a văzut amantul, iar ea mi-a zis că s-a şi întâlnit cu el la spital, nu doar că l-a văzut. Nervos din cauza răspunsului ei, i-am spus că-i dau foc, dar ea continua să bată din gură şi să mă întrebe: ţi-e ciudă, ţi-e ciudă? Pentru a aplana conflictul, m-am dus în beciul cabanei, dar ea a venit după mine, strigând: Hai, dă-mi foc, dă-mi foc odată! Atunci, într-un moment de nebunie, am luat o sticlă de benzină şi am aruncat-o pe ea, iar apoi am luat bricheta şi i-am dat foc”, declara Costel Petresc, în timpul judecării pe fond a cauzei. Pentru câteva luni, de la condamnarea primită în anul 2010, hunedoreanul a redevenit un om liber.

În septembrie 2010, în timp ce magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia judecau recursul declarat de acesta faţă de pedeapsa primită la tribunal, Costel Petresc a fost pus în libertate, din greşeală. Instanţa a omis să îi prelungească mandatul de arestare preventivă, iar fostul miner s-a văzut om liber până în luna februarie a anului următor, când a fost din nou încarcerat.


Vă recomandăm şi:

Cei mai odioşi criminali: Aurel Enea a ucis o adolescentă, a tranşat cadavrul în bucăţi şi l-a aruncat în Mureş

Crima comisă de Aurel Enea în 2007 a fost una dintre cele mai înfiorătoare infracţiuni petrecute în judeţul Hunedoara. Aurel Enea a ucis o adolescentă şi, în încercarea de a şterge urmele, a tranşat cadavrul în bucăţi, le-a aşezat în saci de plastic pe care i-a ascuns. Planul nu i-a reuşit.

Dramele celor două victime ale ucigaşului din Vulcan: Robert Otescu şi Claudiu Blaj    

Cosmin Bărbuţi a fost arestat preventiv pentru uciderea a doi tineri din Vulcan, Robert Otescu şi Claudiu Blaj. Înainte de a-şi pierde viaţa, cele două victime ale criminalului au trecut prin momente teribile, în urma unor drame în familie.

Tribunalul decide soarta criminalului din Vulcan. Cosmin Bărbuţi, agresorul din barul de manele, e internat sub pază            

Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara a dispus reţinerea lui Cosmin Bărbuţi, acuzat de uciderea unui tânăr bodyguard al unui bar din localitate şi de tentativă de omor asupra altui hunedorean, patron al localului.

Manelele le-au adus moartea: tânărul ucis în Vulcan este a doua victimă a scandalurilor din localurile cu lăutari        

Claudiu Blaj (26 de ani) şi-a pierdut viaţa în urma unei altercaţii petrecute, duminică dimineaţă, într-un bar pentru amatorii de manele din municipiul Vulcan. În decembrie 2013, Mădălin Vizitiu, un alt tânăr hunedorean, a fost înjunghiat mortal, în urma unui scandal similar, izbucnit într-un bar de muzică lăutărească şi manele din Ostrov (Haţeg).

Crimă într-un bar din Vulcan: un tânăr angajat ca bodyguard a fost ucis    

Un tânăr de 26 de ani, din Vulcan, a fost ucis în această dimineaţă, într-un bar din municipiul Vulcan (Valea Jiului). Bărbatul lucra ca bodyguard şi a fost implicat într-o altercaţie cu un client.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite