Drogurile i-au adus moartea turistului polonez. Tânărul aflat sub influenţa halucinogenelor s-a înjunghiat după ce a atacat şoferii unui autocar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turistul polonez în vârstă de 30 de ani, care a atacat cu un cuţit pe cei trei şoferi ai unui autocar care transporta călători pe ruta Amsterdam – Bucureşti, şi apoi s-a sinucis, se afla sub influenţa substanţelor psihotrope, potrivit medicilor legiti care au efectuat autopsia cadavrului acestuia.

Turistul polonez care a atacat cu cuţitul şoferii autocarului cu care circula din Amsterdam spre Bucureşti, se afla sub influenţa drogurilor, cel mai probabil al cannabisului, potrivit analizelor preliminare efectuate asupra cadavrului, de medicii legişti de la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Hunedoara.

"Decesul s-a datorat unei plăgi penetrante intracardiace. Cetăţeanul polonez prezenta şi alte leziuni  care sunt carecteristice pentru tatonare, în cadrul actului suicidal.

Au fost recoltate probe biologice, pentru a stabili dacă tânărul se afla sau nu sub influenţa unor substanţe psihotrope. Aceste probe vor fi trimise la Institutul medico-legal din Timişoara pentru a fi analizate. Rezultatele testelor preliminare sunt pozitive, însă rezultatele definitive le vom putea prezenta doar dupa obţinerea celor oficiale”, a precizat medicul legist Dan Mărculescu, şeful Serviciului Judeţean de Medicină Legală Hunedoara.

Dosar pentru tentativă de omor in rem

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au deschis cercetarea penală, pentru infracţiunea de tentativă de omor, în rem (cel anchetat fiind decedat).Din primele cercetări s-au stabilit următoarele: o călătoare din autocar a sunat la 112, anunţând faptul că unul dintre pasageri i-a atacat cu un cuţit pe şoferii maşinii. Unul dintre şoferi a avut însă prezenţa de spirit şi a oprit autocarul, apoi a deschis uşa din faţă a acestuia, moment în care tânărul a ieşit. Apoi mai multe petrsoane din autocar au pornit după el, iar după ce a fost înconjurat, s-ar fi înjunghiat”, a declarat procurorul Ionela Draia, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Potrivit anchetatorilor, pasagerii autocarului au relatat că au văzut că tânărul polonez avea o stare de agitaţie continuă înainte de a comite agresiunea.

Sursa video: zhd.ro

În după-amiaza zilei de duminică, 9 martie,un bărbat în vârstă de 30 de ani, cetăţean polonez, a atacat cu un cuţit trei şoferi care se aflau într-un autocar ce se deplasa prin judeţul Hunedoara, pe ruta Amsterdam - Bucureşti. Imediat după atac, polonezul a fugit şi s-a sinucis pe un câmp din apropiere. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Hunedoara, comisarul Bogdan Niţu, a declarat că turistul polonez călătorea cu un autocar în care se mai aflau 18 pasageri şi trei şoferi. La un moment dat, în localitatea Ohaba, cetăţeanul polonez în vârstă de 30 de ani i-a atacat cu un cuţit, fără un motiv aparent, pe cei trei şoferi ai autocarului, provocându-le răni. Ca urmare a atacului, şoferul aflat la volan a oprit autovehiculul. Ulterior, tânărul s-a înjunghiat în stern cu cuţitul cu care i-a rănit şi pe şoferi.

Suspectul a coborât din autocar şi a încercat să fugă, fiind urmărit de doi martori oculari. Acesta şi-a provocat o rană penetrantă la nivelul sternului, folosind cuţitul pe care îl avea asupra sa. Echipele de prim ajutor ajunse la faţa locului au acordat îngrijiri medicale celor trei conducători auto, care sunt în afara oricărui pericol şi au aplicat protocolul de resuscitate faţă de cetăţeanul polonez, însă, în ciuda manevrelor de resuscitare, medicii au fost nevoiţi să constate decesul agresorului. - SURSA: IPJ Hunedoara

 Vă recomandăm şi:

Tânără de 22 de ani ucisă de fostul iubit, cu care avea doi copii. Suspectul fusese eliberat recent din penitenciar   Lucian Marcu, un tânăr din Lupeni, a fost reţinut în această dimineaţă pentru omor. Bărbatul este acuzat că şi-a ucis fosta iubită, în vârstă de 22 de ani, mamă a doi copii.

Criminalul emo s-a răzgândit. A acceptat oferta de a ispăşi restul pedepsei pentru uciderea unei eleve, „la reeducare”  Lucian Hoară (22 de ani), tânărul pentru care Tribunalul Hunedoara a decis trimiterea într-un centru de detenţie cu rol educativ, după ce în vara anului 2008 şi-a ucis prietena în vârstă de 15 ani, a renunţat la a contesta decizia instanţei. Condamnatul s-a împăcat cu ideea de a petrece ultimele luni din pedeapsă în centrul de detenţie.

VIDEO Pedeapsă dură pentru ucigaşul din lanul de porumb: David Andronic a primit 28 de ani de închisoare      David Andronic nu a recunoscut crima săvârşită în vara anului trecut asupra unei femei pe care mai întâi o violase, însă probele ADN l-au indicat drept vinovat. Tânărul a fost condamnat astăzi pentru omor deosebit de grav, viol şi tâlhărie.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite