Câte tone de cărbune mai dau minele din Valea Jiului. Producţia a ajuns la un minim istoric

0
0
FOTO: ARHIVĂ.
FOTO: ARHIVĂ.

Producţia de cărbune de la cele patru mine din Valea Jiului a ajuns la un minim istoric, anunţă reprezentanţii minerilor.

În ultimii doi ani, trei mine de cărbune din Valea Jiului (Petrila, Uricani, Paroşeni) s-au închis, iar în următoarele luni, alte două din cele patru rămase îşi vor înceta activitatea de extracţie.

Doar între 1.500 şi 1.600 de tone de huilă sunt extrase, zilnic, în această perioadă de la cele patru mine din Valea Jiului, aflate în componenţa Complexului Energetic Hunedoara. Restrângerea activităţii miniere şi probleme tehnice înregistrate la două dintre mine, Vulcan şi Livezeni, sunt indicate drept cauze pentru ineficienţa activităţii miniere.

„Producţia este scăzută din cauza unor probleme apărute la mina Vulcan, care este în dezechipare cu un abataj. Mai este o problemă legată de complexul de la mina Livezeni, tot tehnică. Aceste aspecte ne împiedică să dăm o producţie mai mare. Sunt 1500-1600 de tone pe zi, dar situaţia se va redresa după ce se rezolvă problemele tehnice”, a susţinut Darius Cîmpean, preşedintele Sindicatului ”Muntele”.

Cărbunele extras de la minele Vulcan, Livezeni, Lonea şi Lupeni, aflate în administrarea CEH, este utilizat pentru funcţionarea termocentralelor Mintia şi Paroşeni, alături de huila importată de acestea.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Cine este minerul mort în galeria din Lupeni: Iuliu Codlean avea trei copii. „Vestea că a plecat din viaţa noastră ne-a şocat. Cuvintele sunt de prisos”

VIDEO Scene dramatice la Mina Lupeni: „Minerii blocaţi în galeria surpată se aud strigând şi bătând în metale”. Salvatorii au ajuns la primii doi mineri blocaţi

Ceauşescu, ridiculizat de oficialii americani în notele secrete despre greva minerilor din 1977. WikiLeaks: „În Valea Jiului, l-au huiduit şi i-au arătat pumnii“

Hunedoara


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri