Angajată de la Evidența Populației Hunedoara prinsă în flagrant primind șpagă

0
Publicat:

O angajată a Serviciului de Evidență a Populației din Hunedoara a fost prinsă în flagrant de ofițerii anticorupție, în timp ce primea 150 de euro mită de la un hunedorean.

Ofițerii anticorupție au organizat flagrantul. FOTO Direcția Generală Anticorupție.
Ofițerii anticorupție au organizat flagrantul. FOTO Direcția Generală Anticorupție.

Funcționara ar fi pretins că își poate trafica influența asupra funcționarilor instituției, pentru a urgenta obținerea unor cărți de identitate, informează Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Hunedoara. Bărbatul care a apelat la serviciile ei este și cel care a denunțat-o.

„În 19 august, angajata din cadrul S.P.C.L.E.P. Hunedoara a primit, în temeiul unor înțelegeri anterioare cu prilejul cărora a pretins și acceptat promisiunea, suma de 150 euro, promițând, în schimb, martorului denunțător că, prin influența pe care o are asupra funcționarilor publici cu atribuții specifice în domeniul eliberării cărților de identitate, va interveni pe lângă aceștia pentru a-i determina să procedeze la urgentarea emiterii cărților de identitate, atât pentru denunțător, cât și pentru fii acestuia”, a comunicat Direcţia Generală Anticorupţie.

Angajata serviciului public a fost prezentată Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, iar procurorul de caz a dispus reținerea ei preventivă, pentru 24 de ore și apoi măsura controlului judiciar pentru următoarele 60 de zile. Ea va fi anchetată sub acuzația de trafic de influență.

Activitățile ofițerilor anticorupție au fost sprijinite de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara și cel al Brigăzii Operațiuni Speciale Alba Iulia.

„Precizăm că efectuarea în continuare a urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanții Direcției Generale Anticorupție.

În urmă cu doar câteva zile, un polițist de la Abrud a fost condamnat la patru ani de închisoare, cu executare, tot pentru luare de mită. O tânără șoferiță (investigator sub acoperire) a încălcat legislația rutieră și a fost oprită de acesta în trafic pentru a fi sanc­țio­nată.

Femeia s-a oferit să-i dea o ”aten­ție” polițistului sub pretextul că o amen­dă ar da-o în vileag în fața soțului ei, pentru că ar fi avut un amant cu care se întâlnea în momentul în care a comis contravenția.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite