Cetăţean turc, reţinut după ce a încercat să introducă în România peste 5 kilograme de aur

0
Publicat:

El a încercat să introducă în România, prin PTF Giurgiu, cantitatea de peste cinci kilograme de bijuterii din aur ascunse în compartimentul motor al unui autocar pe care îl conducea. Bărbatul în vârstă de 38 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru contrabandă.

Bijuteriile au fost confiscate FOTO Arhivă Adevărul
Bijuteriile au fost confiscate FOTO Arhivă Adevărul

"Poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Giurgiu, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au efectuat un control amănunţit, în proximitatea PTF Giurgiu, asupra unui autocar înmatriculat în Turcia, ce aparţine unei firme de transport. La volanul acestuia se afla un cetăţean turc, în vârstă de 38 de ani. În urma efectuării controlului, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit în compartimentul motor, mai multe cutii din carton înfăşurate cu bandă adezivă, ce conţineau bijuterii din aur, în cantitate totală de 5.294 grame, estimate la o valoare de 1.535.260 lei', se arată într-un comunicat de presă, emis joi, de ITPF Giurgiu, anunță Agerpres.

Persoana în cauză nu deţinea documente de provenienţă pentru bunurile sus-menţionate, acestea fiind reţinute în vederea expertizării şi continuării cercetărilor la STPF Giurgiu.

În prezent, cetăţeanul turc a fost reţinut pentru 24 de ore, iar faţă de acesta autorităţile efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr.86/2006 privind Codul Vamal, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Filiera aurului. Cum au ajuns ilegal în România cantități uriașe de aur din Turcia. Pedepsele primite de infractori

Șase persoane judecate pentru contrabandă cu aur, pe ruta Turcia – România și alte țări ale UE, au fost condamnate de Tribunalul Alba la închisoare. La percheziții s-au confiscat 60 de kilograme de aur.

Șase persoane judecate pentru contrabandă cu aur, pe ruta Turcia – România și alte țări ale UE, au fost condamnate de Tribunalul Alba la închisoare. La percheziții s-au confiscat 60 de kilograme de aur.

Patru dintre inculpați au primit condamnări cu executare, iar doi au fost condamnați cu suspendare. În cazul unui al șaptelea inculpat s-a dispus încetarea procesului penal ca urmare a decesului acestuia.

Dosarul a fost trimis în judecată în septembrie 2018, iar prima sentință a fost pronunțată pe data de 29 noiembrie 2022.

Cercetările procurorilor DIICOT în acest dosar au durat aproape cinci ani, urmărirea penală fiind începută în decembrie 2013, când au avut loc 225 de percheziţii în 29 de judeţe, printre care şi Alba.

Gruparea a fost constituită la iniţiativa lui B. Sedat, cetăţean turc care deţinea o firmă de transport internaţional de persoane, cu autocare, atât pe ruta Turcia-România cât şi pe alte rute internaţionale.  

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite