Percheziții la samsarii auto din Galați-Brăila. Luau mașini fără a le plăti, provocau accidente și încasau asigurările VIDEO

0
Publicat:

Polițiștii au făcut mai multe percheziții la samsarii auto din Galați și Brăila. Ei sunt acuzați că au luat mașini pe care nu le-au plătit, însă le-au folosit pentru înscenarea unor accidente. Ulterior, încasau polițele de asigurare cu ajutorul unor acte false.

Poliţiştii au pus în aplicare 12 mandate de percheziţie domiciliară pe raza municipiilor Galaţi şi Brăila, într-un dosar penal, în care se efectuează „cercetări pentru infracţiunile de înşelăciune, abuz de încredere, fals în înscrisuri sub semnătură privată, înşelăciune privind asigurările, fals în declaraţii, uz de fals, tentativă la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi tentativă la înşelăciune privind asigurările”.

De asemenea, s-a urmărit şi identificarea suspecţilor şi punerea în executare a șapte mandate de aducere.

„Cu ocazia percheziţiilor efectuate au fost ridicate cinci telefoane mobile, un laptop, documente contabile şi suma de 10.000 de lei. Au fost depistate şi conduse la sediul I.P.J. Galaţi, la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, cinci persoane bănuite de comiterea faptelor mai sus menţionate, fiind vorba de bărbaţi cu vârstele cuprinse între 28 şi 57 de ani, toţi din municipiul Galaţi”, a anunțat Poliția Galați. 

Provocau accidente și încasau asigurările

Anchetatorii au stabilit că, în perioada 2020-2021, persoanele respective au achiziţionat de pe platforme de licitaţie online, autovehicule în valoare totală de 125.000 de euro, pe care nu le-au achitat.

Ulterior, au refuzat să le restituie şi le-au folosit pentru înscenarea unor evenimente rutiere soldate cu pagube materiale, în vederea obţinerii sumelor asigurate.

Percheziții la samsarii auto FOTO: ARHIVA ADEVĂRUL
Percheziții la samsarii auto FOTO: ARHIVA ADEVĂRUL

Indivizii respectivi au întocmit şi în fals înscrisuri sub semnătură privată şi au dat declaraţii organelor de poliţie care să ateste nereal împrejurările producerii evenimentelor rutiere.

După audierea suspecților şi după administrarea probatoriului, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a unui bărbat, cu vârsta de 40 de ani, din municipiul Galaţi.

Miercuri, 10 mai a.c., acesta a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, unde a fost dispusă luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite