Pas important în modernizarea celei mai lungi faleze a Dunării. Promenada Galaţiului va fi spectaculoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Faleza Dunării din Galaţi, sursa: Primăria Galaţi
Faleza Dunării din Galaţi, sursa: Primăria Galaţi

Cea mai lungă faleză amenajată la malul Dunării va fi modernizată de autorităţile din Galaţi. Vor fi construite amfiteatre în aer liber, piste pentru alergători şi biciclişti, iar sculpturile în metal vor face obiectul unui veritabil circuit turistic.

Primăria municipiului Galaţi a anunţat miercuri, 12 ianuarie, că pentru punerea în valoare a Falezei Dunării au fost achiziţionate serviciile de proiectare necesare, în urma licitaţiei publice. 

De asemenea, Valea Ţiglinei, o zonă importantă a oraşului Galaţi, va fi transformată radical.

„Am făcut paşi importanţi astfel încât Faleza Dunării şi Valea Ţiglinei să devină pe viitor spaţii moderne şi atractive pentru petrecerea timpului liber. 

Au fost atribuite prin licitaţii contractele pentru serviciile de proiectare care trebuie finalizate în termen de 8 luni, iar valoarea acestora este de aproximativ 2,5 milioane de lei fără TVA. 

Ne dorim ca Faleza Dunării să îmbine un circuit cultural dat de monumentele de for public, unul sportiv şi unul de promenadă, pe lângă multe alte posibilităţi de relaxare”, a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul Galaţiului. 

Faleza Dunării de la Galaţi este cea mai lungă faleză amenajată la malul fluviului şi, în acelaşi timp, locul unde pot fi găsită o expoziţie de sculptură în metal unică în Europa prin prisma numărului de exponate, dar şi a notorietăţii autorilor (artişti foarte cunoscuţi din 12 ţări).

Pe faleză vor fi amfiteatre în aer liber, piste pentru alergători şi biciclişti, zone de cafenea, două parcări subterane, grădini cu flori, iar sculpturile în metal vor face obiectul unui veritabil circuit cultural şi turistic.

În ceea ce priveşte Valea Ţiglinei se urmăreşte amenajarea peisagistică a întregului areal, cu trasee pentru diverse sporturi, locuri de joacă şi multe altele pentru petrecerea timpului liber în mod activ.

„Primăria municipiului Galaţi continuă astfel proiectele privind amenajarea de spaţii de relaxare, după modernizarea Plajei Dunării care din prima zi de la redeschidere a atras numeroşi gălăţeni. Mai mult, în apropierea plajei Dunării este în derulare un alt proiect important pentru amenajarea unui parc de aventură”, a transmis Primăria Galaţi.

Vă recomandăm şi:

Imagini de la deschiderea celui mai nou şi spectaculos aquapark din România, situat pe malul Dunării VIDEO

Parc de aventură spectaculos, în mijlocul unei păduri din Galaţi. Va fi după modelul celui din Braşov

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite