Cum va fi modernizată Faleza Dunării de la Galaţi, locul unicat în Europa. Zona de promenadă va fi spectaculoasă

0
0
Faleza Dunării din Galaţi, sursa: Primăria Galaţi
Faleza Dunării din Galaţi, sursa: Primăria Galaţi

Cea mai lungă faleză amenajată la malul Dunării va fi modernizată în urma unei investiţii de peste 100 de milioane de lei. Vor fi construite amfiteatre în aer liber, piste pentru alergători şi biciclişti, iar sculpturile în metal vor face obiectul unui veritabil circuit turistic.

Primăria municipiului Galaţi a anunţat că a început procedurile pentru modernizarea şi punerea în valoare ale Falezei Dunării. Este vorba de proiectul: „Revitalizarea turismului din Galaţi, prin valorificarea durabilă a elementelor de patrimoniu cultural şi natural de pe Faleza Dunării”.

„Este un pas important pe care îl facem pentru ca această zonă emblematică a oraşului, atât de îndrăgită de către gălăţeni şi de către vizitatori să fie pusă în valoare şi să devină mult mai atractivă. Să avem astfel o zonă spectaculoasă la malul Dunării pentru petrecerea timpului liber într-un mod cât mai plăcut, îmbinând un circuit cultural dat de monumentele de for public, unul sportiv şi unul de promenadă. Totul pentru că Faleza Dunării de la Galaţi merită să devină pe viitor un reper turistic apreciat”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.   

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 19 iulie, iar valoarea estimată a contractului este de aproape 2 milioane de lei, fonduri europene. Durata de realizare a contractului este de 8 luni.

În paralel, se desfăşoară procedurile de actualizare a Planului Urbanistic Zonal pentru Faleza Dunării, iar gălăţenii pot transmite edililor opiniile şi propunerile lor. De asemenea, Primăria şi Consiliul Judeţean au semnat un protocol pentru realizarea unui amplu proiect cu finanţare europeană pentru reabilitarea întregii faleze.

faleza

sursa: Primăria Galaţi

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, şi preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, au semnat anul trecut un acord de parteneriat pentru realizarea proiectului Revitalizarea turismului din Galaţi, prin valorificarea durabilă a elementelor de patrimoniu cultural şi natural de pe Faleza Dunării. Acesta urmează a fi depus pentru finanţare în perioada de programare 2021-2027. 

Faleza Dunării de la Galaţi este cea mai lungă faleză amenajată la malul fluviului şi, în acelaşi timp, locul unde pot fi găsită o expoziţie de sculptură în  metal unică în Europa prin prisma numărului de exponate, dar şi a notorietăţii autorilor (artişti foarte cunoscuţi din 12 ţări).

Pe faleză vor fi amfiteatre în aer liber, piste pentru alergători şi biciclişti, zone de cafenea, două parcări subterane, grădini cu flori, iar sculpturile în metal vor face obiectul unui veritabil circuit cultural şi turistic. Elementul central în jurul căruia se va dezvolta proiectul de modernizare a falezei Dunării îl constituie lucrările de sculptură în metal realizate în cadrul taberelor de sculptură din anii 1976, 1977 şi 1991. Pe Faleza Dunării din Galaţi se află aproape 40 de opere de artă.

faleza

sursa: Primăria Galaţi

Faleza Dunării este proprietatea publică a municipiului Galaţi şi principalul loc de promenadă pentru locuitorii oraşului, având o lungime de aproximativ trei kilometri şi o suprafaţă totală de aproximativ 200.000 mp.

Vă recomandăm şi: 

Cel mai important obiectiv turistic din Galaţi, propus pentru o amplă reabilitare. Ce presupune acest lucru

Turnul în stil american de la Dunăre, care se vede din patru zări. A fost ridicat de comunişti, chiar în „oraşul roşu“

Mai multe - Galaţi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite