Elev de la Colegiul Economic, prins cu droguri. Descoperirea a fost făcută de profesori

0
Publicat:

Un elev de 16 ani, de clasa a X-a, a fost prins cu droguri în liceu. Descoperirea a fost făcută de profesorii unității de învățământ, care au anunțat Poliția. Incidentul este anchetat de polițiști.

Mașină de Poliție, la datorie SURSA Arhivă
Mașină de Poliție, la datorie SURSA Arhivă

Potrivit Poliției Galați, vineri, 6 octombrie 2023, la ora 12.45, directorul unei unități de învățământ preuniversitar din municipiul Galați, mai exact de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Galați, a sesizat Secția 3 Poliție Galați, cu privire la faptul că un elev de clasa a X-a, are asupra lui, cinci bucăți dintr-o substanță albă, tip cristal. 

„La fața locului au ajuns în scurt timp polițiști din cadrul Secției 3 Poliție, care au identificat elevul, un adolescent, cu vârsta de 16 ani, din municipiul Galați și au procedat la ridicarea celor cinci bucăți de tip cristal, de mici dimensiuni, care fuseseră găsite de cadrele didactice, fiind bănuite a face parte din categoria substanțelor psihoactive”, a anunțat IPJ Galați.

Incidentul de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” de la Galați este anchetat de polițiști, dar și de conducerea unității de învățământ.

Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Galați împreună cu cei din cadrul Biroului Siguranță Școlară și a celor de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Galați, pentru stabilirea întregii situații de fapt și pentru luarea măsurilor legale care se impun”, a precizat Poliția Galați.

Un profesor de engleză din Buzău cultiva canabis în scopul comercializării

Un profesor care predă la mai multe școli din județul Bacău este suspectat de trafic de droguri. Bărbatul a fost ridicat și dus la audieri la DIICOT Bacău, pe 25 septembrie 2023.

„Din cercetările efectuate a rezultat că de la începutul anului 2023 un făptuitor a cultivat plante de canabis într-o seră amplasată într-o localitate din zona rurală a județului, în scopul comercializării drogului de risc către consumatori de pe raza județului Bacău, pentru suma de 70 lei pentru un gram”, a transmis DIICOT. 

 În acest caz, anchetatorii au făcut 26 de percheziții în județele Buzău, Vrancea, Brăila și Teleorman, dosarul vizând infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite