Droguri în licee: doi suspecți, arestați. Elev: „De ce au venit mascații? Să îmi ia pulsul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi suspecți din dosarul „droguri în licee” au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, iar alți doi au fost plasați în arest la domiciliu.

Droguri în licee / Foto: DIICOT
Droguri în licee / Foto: DIICOT

De asemenea, DIICOT precizează că ați 3 inculpați, printre care și fiul secretarului de stat în MAE, care e minor și fiul angajatului de la DNA au fost plasați în control judiciar.   

Doi dintre elevii conduși la audieri învățau la Liceul Traian și Liceul Hristo Botev. Ei, alături de ceilalți membri ai rețelei, distribuiau droguri la Colegiul Național I.L.Caragiale, Liceul Teoretic Jean Monnet, Liceul Francez, Liceul teoretic „Traian” și Liceul Teoretic Bulgar ''Hristo Botev''.

Perchezițiile i-au revoltat pe suspecți: „De ce au venit la mine acasă? Să mă controleze, nu ştiu, să îmi ia pulsul. Mama ce să zică săraca... le-a făcut cafea", a declarat unul dintre elevi după ce a ieșit de la audieri. „Suntem toți suspectați, doamnă, dar vi se pare trafic de droguri că ne vedem și noi seara și fumăm un joint? La marijuana, da. Dar fumăm d-ăla legal… La petrecere mai întâlnim și noi pe cineva, ne mai dă ceva. Nu avem un dealer sau să mergem noi să cumpărăm și nici nu dăm bani pe ea. Ne mai dă lumea la petreceri așa”, a adăugat el.

Procurorii suspectează că aceștia ar fi vândut droguri și în zona cluburilor din Sectorul 1.

  Federația Națională a Părinților cere intervenția urgentă  pentru combaterea consumului și traficului de droguri din rândul tinerilor, în contextul acțiunilor desfășurate de DIICOT.  

Potrivit G4Media, unul dintre suspecții reținuți avea în telefon fotografii în care ținea în mâini saci cu cannabis. Telefonul acestuia a fost accesat în cadrul perchezițiilor.

„În urma celor 23 de percheziții domiciliare efectuate ieri, 20 martie, de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, au fost descoperite și ridicate aproximativ 300 de grame de cannabis, aproximativ 2 grame de cocaină, 5 grame de ketamină și 21 de comprimate”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

De asemenea, au mai fost ridicate 5 mărunțitoare mecanice, 4 cântare electronice de mare precizie, 8 telefoane mobile cu cartele SIM și 4.700 de lei, despre care există bănuiala rezonabilă că ar proveni din activități de trafic de droguri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite