Profesor de engleză, condus la audieri de procurorii DIICOT. Cultiva canabis în scopul comercializării

0
Publicat:

Un profesor a fost condus, marţi, la audieri de procurorii DIICOT Bacău, fiind bănuit de comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Bărbatul a cultivat plante de canabis într-o seră. FOTO IPJ Bacău
Bărbatul a cultivat plante de canabis într-o seră. FOTO IPJ Bacău

Bărbatul are circa 30 ani şi predă limba engleză la mai multe şcoli din judeţ.

Cerea 70 lei pentru un gram de canabis

Trei percheziţii domiciliare efectuate de procurorii DIICOT Bacău sunt în desfășurare, marţi, în acest dosar penal.

„Din cercetările efectuate, a rezultat că de la începutul anului 2023, un făptuitor a cultivat plante de canabis într-o seră, amplasată într-o localitate din zona rurală a judeţului, în scopul comercializării drogului de risc către consumatori de pe raza judeţului Bacău, pentru suma de 70 lei pentru un gram", se arată într-un comunicat al DIICOT Bacău.

Percheziţiile au loc cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi "Alexandru cel Bun" Bacău, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.

Amintim că procurorii DIICOT, alături de polițiști și jandarmi, efectuează astăzi peste 50 de acțiuni operative pentru destructurarea unor grupări infracționale. Peste 250 de mandate de aducere și de percheziții sunt puse în practică.

Un grup infracțional din Arad specializat în traficul de droguri de risc și de mare risc, printre care canabis și cristal, a fost marți, 26 septembrie 2023, anihilat de către oamenii legii.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite