Corupție pe lângă Justiție. Omul de afaceri, contrabandistul și „cumătrul” care „rezolvă” sentințe penale

0
Publicat:

Un om de afaceri a rămas fără 15.000 de euro și a ajuns și la închisoare pentru că a avut încredere într-un contrabandist care i-a promis că „are o vorbă” cu o rudă care ar lucra în Justiție ca să primească o pedeapsă cu suspendare într-un dosar penal.

Omul de afaceri a plătit 15.000 de euro pentru o sentință favorabilă FOTO digi.ro
Omul de afaceri a plătit 15.000 de euro pentru o sentință favorabilă FOTO digi.ro

Tribunalul Suceava l-a condamnat în 16 mai pe Lucian Tărîță, un contrabandist notoriu, la cinci ani și 9 luni de închisoare pentru trafic de influență, la care s-a adăugat prin contopire și pedeapsa de doi ani și 9 luni primită anterior pentru contrabandă, în timp ce complicele său, Constantin Adrian Boghean, va executa șapte ani și două luni de închisoare pentru complicitate la trafic de influență, trafic de droguri de mare risc și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor. Decizia instanței nu este definitivă.

La începutul anului 2022, un om de afaceri din Suceava a fost contactat de Lucian Tărîță, în condițiile în care primul fusese condamnat la un an și două luni închisoare cu executare efectivă pentru comiterea unei infracțiuni la regimul circulației rutiere pe drumurile publice.

Tărâță i-a transmis că „are vorbă” pentru el din partea unui „cumătru” care lucrează la Curtea de Apel Suceava și „poate aranja” să primească o pedeapsă cu suspendarea executării pedepsei, iar dacă este interesat să se întâlnească pentru a discuta.

Și la închisoare și cu banii luați

Cei doi s-au întâlnit, iar Tărîță i-a cerut 15.000 de euro ca să îl scape de închisoare, fiind ajutat și de Constantin Adrian Boghean.

„Iniţial, mi-a spus că nu trebuie să-i dau banii înainte, iar în ziua în care trebuia să se afişeze pe portalul instanţei soluţia, m-am trezit la poarta cu cumnatul acestuia, inculpatul …, care m-a întrebat dacă mai sunt interesat de aceasta, iar eu i-am răspuns că da, motiv pentru care acesta mi-a spus că-i trebuie să-i dau suma de 15.000 euro în maxim o oră. Ulterior, am căutat toţi bani pe care îi aveam în casă, iar restul am împrumutat, astfel că i-am dat suma acestuia suma solicitată de 15.000 euro”, le-a declarat omul de afaceri judecătorilor.

La scurt timp, omul de afaceri s-a trezit că apelul său în proces a fost respins și a fost încarcerat în penitenciar pentru executarea pedepsei amintite. Supărat, i-a cerut banii înapoi lui Tărîță, dar acesta l-a trimis la „cumătrul” de la Curtea de Apel Suceava,  astfel că i-a dat pe cei doi pe mâna procurorilor anticorupție.

„Modalitatea în care se presupune că inculpatul Lucian Tărîță a acționat, respectiv solicitarea de informații despre dosar, precizarea că se va folosi de o cunoștință apropiată care lucrează în cadrul Curții de Apel Suceava și care se va interesa dacă completul de judecată este „bun”, modul conspirativ în care urmau să fie purtate discuțiile viitoare, pretinderea unei sume de bani, a fost de natură a crea impresia martorului denunțător … că inculpatul Tărîță are influență asupra judecătorilor și că urmează a-i determina pe aceștia să pronunțe o soluție favorabilă martorului”, a fost concluzia instanței de judecată, care a decis astfel să îi trimită după gratii atât Lucian Tărîță, cât și pe Constantin Adrian Boghean.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite