Castraveţii de Matca ajung la gunoi: producţia a fost în exces, iar la piaţă nici pe degeaba nu îi ia nimeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
matca

Preţurile la castraveţi au scăzut atât de mult încât legumicultorii din Matca, unul dintre cele mai mari bazine legumicole din ţară, preferă să îi dea pe degeaba sau să îi arunce la gunoi. În piaţă se vând cu 20 de bani kilogramul, aşa că legumicultorii spun că nu merită efortul şi preferă să-i smulgă şi să-i arunce

Pentru Costică Chicoş, legumele reprezintă principala sursă de venit. Anul acesta a avut o producţie mare de castraveţi, însă din cauza excesului de pe piaţă, legumele nu au mai fost căutate.

În piaţa din localitatea Matca, acolo unde legumicultorul îşi vinde produsele, preţul la castraveţi a scăzut foarte mult, ajungând până la 20 de bani kilogramul. Cu toate acestea, fermierul nu a reuşit să vândă marfa.

„Am în maşină o tonă jumătate şi îi duc la râpă, la gunoi. Nu am ce să fac cu ei. La piaţă nici pe degeaba nu îi ia nimeni. Nu se mai caută. A trebuit să-i smulgem şi să eliberăm terenul pentru a planta următoarea cultură de roşii. Nu putem lăsa legumele să putrezească în pământ”, spune Costică Chicoş.

În aceeaşi situaţie este şi legumicultorul Sorin Dragomir. Bărbatul trebuie să pregătească solarul pentru următoarea cultură de roşii, aşa că a smuls castraveţii şi îi aruncă. 

 „Cred că am aruncat vreo patru tone de castraveţi. Ce să fac cu ei? Nu am ce face, la gunoi! Cu 20 de bani se dau în piaţă, dar nici aşa nu se caută deloc. E mai mare chinul. I-am smuls şi îi arunc. La animale nu-i putem da pentru că le îmbolnăvim”, se plânge legumicultorul.

Matca este unul dintre cele mai mari bazine legumicole din ţară, cu peste 4000 de producători, 1.000 de hectare de solarii şi 2.000 de hectare cu culturi în câmp

matca

Foto: Cornelia Mazilu

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Renumitele roşii de Matca lipsesc încă de pe mesele românilor din cauza vremii:„Nu a fost aproape deloc soare”

Arestări în cazul revoltei de la Matca. Doi legumicultori au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru ultraj VIDEO

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri