Câine ciobănesc carpatin, înfometat de stăpân. Bietul animal a ajuns să cântărească doar 10-15 kilograme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa: Poliţia Animalelor Galaţi
Sursa: Poliţia Animalelor Galaţi

Un bărbat din Galaţi a fost amendat de Poliţia Animalelor deoarece şi-a înfometat câinele şi l-a lăsat fără îngrijiri. Patrupedul a fost salvat şi dus în siguranţă în adăpostul asociaţiei ”Ajutaţi-l pe Lăbuş”. Este însă foarte slăbit şi are nevoie de multe zile de recuperare.

Poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor au fost sesizaţi, zilele trecute, cu privire la un posibil caz de schingiuire a animalelor, intr-un imobil din comuna Smârdan, Galaţi.

Poliţiştii au mers acolo şi acolo au găsit un câine metis ciobănesc carpatin, fără microcip, în vârstă de aproximativ 5 ani. 

Câinele era ţinut legat şi se afla într-o stare de sănătate precară, cântărea doar aproximativ 10-15 kilograme şi avea pe corp multiple zone fără blană. 

„În urma constatării acestor aspecte şi după o primă examinare clinică, poliţiştii au dispus măsura plasării cîinelui în adăpost, pentru o perioadă de 45 de zile, iar proprietarul acestuia a fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea obligaţiei de a asigura hrană şi apă suficiente animalului”, a anunţat IPJ Galaţi.

Bietul animal a ajuns în siguranţă la adăpostul asociaţiei „Ajutaţi-l pe Lăbuş”, unde va fi îngrijit şi ajutat să se refacă. 

„Este oribil prin ce a fost nevoit să treacă acest câine. A fost practic lăsat să moară de foame. Are probleme de sănătate mari. Este subnutrit, are probleme cu pielea, însă noi vom face tot ce putem să-l ajutăm să se însănătoşească şi să treacă mai uşor peste trauma suferită”, arată pentru „Adevărul“ Corina Grigore, administrator la „Ajutaţi-l pe Lăbuş“. 

caine

Foto: C. Mazilu

Vă recomandăm şi: 

Povestea „Indianului”, motanul terapeut care ajută animalele să treacă peste traumele suferite FOTO

Cum trăieşte ultima supravieţuitoare a unui cătun de pe malul Siretului. „Am rămas doar cu căţeii. Cu ei, mai uit de necazuri” FOTO

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite