Veteran de război, cetăţean de onoare al comunei Vizantea la împlinirea a 100 de ani

0
Publicat:

Comuna Vizantea-Livezi a decernat, vineri, titlul de cetăţean de onoare al localităţii unui veteran de război din cel de-Al Doilea Război Mondial, la împlinirea vârstei de 100 de ani.

Sodați în război FOTO wikipedia
Sodați în război FOTO wikipedia

Gheorghe Mititelu, maior în retragere, este veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial, fiind decorat de mai multe ori pentru faptele sale de arme.

"Sunt sincer emoţionat să stau lângă un veteran de război de 100 de ani, care a luat act de gloanţe, a văzut oameni care au murit pe lângă el, a fost poate şi viaţa dumnealui pusă în pericol şi astăzi este mărturie vie că a existat un război în această zonă. Faptul că avem un veteran în viaţă este foarte important. Trebuie să preţuim mai mult aceşti veterani şi sunt convins că are foarte multe amintiri, foarte multe lucruri de împărtăşit. Una este ce citim şi alta ceea ce trăim", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Cătălin Toma.

Potrivit reprezentanţilor Centrului Militar Zonal Vrancea "Regele Carol I", în judeţ mai trăiesc în prezent 31 de veterani ai celui de-Al Doilea Război Mondial.

În urmă cu aproximativ un an, numărul veteranilor de război în viaţă era de peste 70 de persoane.  

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite