Un bărbat monitorizat cu brăţară electronică a fost arestat. Acesta a distrus dispozitivul de supraveghere

0
Publicat:

Un bărbat de 30 de ani din municipiul Focşani, monitorizat cu o brăţară electronică după ce şi-a agresat fizic soţia, pe numele căruia Tribunalul Buzău a emis un mandat de arestare preventivă într-o altă cauză, a fost arestat de poliţişti.

Dispozitiv de monitorizare electronică
Dispozitiv de monitorizare electronică

Bărbatul a distrus dispozitivul de monitorizare electronică.

Potrivit IPJ Vrancea, pe numele bărbatului, la data de 06 octombrie, la Poliţia Municipiului Focşani a fost înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie, acesta fiind bănuit că şi-ar fi agresat fizic soţia. La data de 10 octombrie instanţa a emis un ordin de protecţie pe o perioadă de 12 luni, iar bărbatului i-a fost montat un dispozitiv electronic de supraveghere, scrie Agerpres.

Vineri, 3 noiembrie, Tribunalul Buzău a emis pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă prin care a dispus înlocuirea măsurii controlului judiciar dispusă faţă de acesta, cu măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, într-o altă cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără autorizaţie.

În cursul zilei de vineri, bărbatul a distrus dispozitivul electronic de supraveghere montat, astfel că, în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 00,10, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Focşani, împreună cu poliţişti din cadrul IPJ Buzău - Serviciul de Investigaţii Criminale, luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Buzău, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR, au descins într-un imobil din municipiul Buzău unde au identificat bărbatul de 30 de ani.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Vrancea, pe numele acestuia fiind întocmit şi un dosar penal pentru încălcarea ordinului de protecţie şi distrugere.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite