Se amplifică scandalul la Spitalul judeţean din Focşani. Directorul pus de minister i-a făcut plângere penală managerului stabilit de instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Codruţa Neagu şi Constantin Mîndrilă îşi dispută postul
Codruţa Neagu şi Constantin Mîndrilă îşi dispută postul

În acest timp, Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean ”Sf. Pantelimon” din Focşani a decis sesizarea Ministerului Sănătăţii cu privire la abuzurile pe care le-ar comite Constantin Mîndrilă.

O nouă ceartă a izbucnit dimineaţă la Spitalul de Urgenţă din Focşani, între Codruţa Neagu şi Constantin Mîndrilă, care pretind fiecare că sunt directori. Codruţa Neagu, managerul numit de Ministerul Sănătăţii, a vrut să intre în birou, însă nu a fost lăsată de Constantin Mîndrilă,

„Fără a avea un ordin al Ministerului Sănătăţii şi nici măcar un certificat de grefă de la Curtea de Apel Galaţi, numitul Constantin Mîndrilă a intrat abuziv în biroul managerului spitalului, dr. Elena Codruţa Neagu, instalându-se fără niciun drept. Facem precizarea că managerul actual, dr. Elena Codruţa Neagu, are în vigoare un ordin de numire în funcţie din partea Ministerului Sănătăţii, ordin valabil, neanulat de vreo instanţă sau de minister până acum. În acest context, managerul Elena Codruţa Neagu a făcut ieri o plângere penală împotriva numitului Constantin Mîndrilă, pe care îl acuză de mai multe fapte penale: violarea domiciliului profesional, sustragere de documente etc.

În mod abuziv, numitul Mîndrilă a semnat ieri mai multe documente din mapa managerului, a dat dispoziţii angajaţilor din spital, a schimbat şefa de la Resurse Umane, a înlocuit yalele de la birouri, a pus în funcţiune camere de supraveghere video încălcând dispoziţiile GDPR etc.

În şedinţa Consiliului de Administraţie s-a decis prin vot trimiterea unei adrese către Ministerul Sănătăţii pentru ca abuzurile lui Constantin Mîndrilă să fie cunoscute, iar Corpul de Control al ministrului să vină la Focşani. În acest moment, el nu are niciun drept.

”Consiliul de Administraţie a luat act de imposibilitatea exercitării atribuţiilor de management, fiind îngrădite drepturi şi obligaţii din contractul de management, prin faptul că numitul Constantin Mîndrilă şi-a însuşit pe nedrept instrumentele ce dau caracter oficial înscrisurilor (ştampilă de manager, ştampila Consiliului de Administraţie), prin faptul că pe nedrept a luat şi a dispus măsuri ilegale în condiţiile în care nu a prezentat un certificat de grefă sau alt înscris oficial sau ordin al Ministrului Sănătăţii care să-i justifice acţiunile. Prin conduita ilegală exercitată de numitul Constantin Mîndrilă, instituţia Spitalului Judeţean de Urgenţă este pasibilă să suporte prejudicii majore, motivat de faptul că sunt în derulare proceduri administrative. În mod fraudulos, s-a prevalat de prezentarea unui transcript pe suport informatic, fără a prezenta departamentului juridic din spital înscrisuri oficiale. Consiliul de Administraţie a luat act că numitul Constantin Mîndrilă nu a anunţat Ministerul Sănătăţii. Demersurile iniţiate de fostul manager nu au la bază vreun ordin al MS. Cei doi jurişti din Spitalul Judeţean sunt complici la comiterea infracţiunii de uzurpare de înscrisuri oficiale. Date fiind antecedentele medicală ale numitului Constantin Mîndrilă, care în ultimele concedii medicale justifică 180 de zile de concediu medical cu diverse afecţiuni şi o instabilitate emoţională, consider că există riscuri majore pentru buna funcţionare a Spitalului Judeţean. De asemenea, solicit organelor abilitate să cerceteze modul în care Constantin Mîndrilă şi-a luat concediu medical 180 de zile cu viză de flotant în Bacău, concediile fiind acordate de medici din Bacău şi Suceava”, a precizat managerul Elena Codruţa Neagu. 

Vă mai recomandăm:

„Bolile” Sănătăţii. Spitalul judeţean Vrancea a ajuns să aibă doi directori în acelaşi timp

Constantin Mândrilă, suspendat oficial din funcţia de manager al Spitalului de Urgenţă Focşani. El este în continuare internat după ce s-a infectat cu Covid-19

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite