Cu ce profesori vrea Toader Tudorel să facă învăţământ superior la Focşani. Judecători cooptaţi în echipa didactică

0
0
Tudorel Toader, rectorul Universităţii "Al. I. Cuza" din Iaşi
Tudorel Toader, rectorul Universităţii "Al. I. Cuza" din Iaşi

Anul universitar 2021-2021 va fi deschis pe data de 1 octombrie, printr-o ceremonie specială la Teatrul Municipal din Focşani.

Universitatea "Al. I. Cuza" din Iaşi, condusă din postura de rector de fostul ministrul al Justiţiei, Tudorel Toader, va deschide anul universitar la noua filială din Focşani pe data de 1 octombrie, printr-un eveniment special organizat la Teatrul Municipal.

Se ştie că Tudorel Toader a obţinut de la Consiliului Judeţean cea mai frumoasă clădire din oraş, imobilul monument istoric fiind atribuit gratis, pe zece ani, cu scopul de a resuicita viaţa universitară la Focşani.

La Focşani, filiala universităţii va funcţiona cu mai multe linii de studii, cu învăţământ la zi şi la distanţă, cu locuri bugetate sau cu taxă.

Este vorba despre facultăţile de Limba şi literatură română pentru studii universitare de licenţă, învăţământ cu frecvenţă, apoi Istorie, cu studii universitare de licenţă, învăţământ la distanţă, Drept şi ordine publică, cu studii universitare de master, Evaluare clinică şi, în fine, Matematici fundamentale pentru învăţământ, studii universitare de master.

Potrivit rectorului universităţii, pe lângă profesorii universitari care vor veni de la Iaşi pentru a preda studenţilor, vor fi coopaţi în echipa didactică specialişti locali.

Sediul unde va funcţiona Filala Vrancea a Universităţii Al.I. Cuza din iaşi FOTO: Ştefan Borcea

universitate focsani

"La drept şi ordine publică eu vin  şi predau o disciplină. Eu ţin cursul, dar seminariile le va ţine altcineva. Am varianta să vină cineva de la Iaşi sau un specialist din Vrancea. Preşedintele Tribunalului, Dinu Jelea, şi-a dat doctoratul cu mine şi o disciplină de drept penal o vom ţine împreună, eu cursul, el seminariile cu explicaţii. La limba şi literatura română vine decanul Facultăţii, profesorul Gafton.  Decanul de la Litere vine la Focşani şi ţine cursul şi la seminar vine cineva din Buzău care şi-a dat doctoratul cu el. Ca regulă, activităţile didactice se fac cu profesori de la Iaşi, titularii de acolo colaborând cu specialiştii de aici. Sunt profesori care au grade didactice în Bucureşti originari din Vrancea şi dacă-i solicităm vor veni", a spus Tudorel Toader într-o intevenţie la Atlas TV.

De altfel, toţi decanii facultăţilor care funcţionează la filiala din Focşani vor fi prezenţi pe 1 octombrie la Focşani.

Vă mai recomandăm:

Focşaniul intră în rândul oraşelor universitare. Ce facultăţi vor funcţiona pentru studenţii locali

Tudorel Toader intră pe piaţa universitară de la Focşani cu cinci linii de studii. Care sunt acestea

Focşani


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri