Târgul de Crăciun din Craiova urcă în topul Europei. Anul acesta a ieșit pe locul 2 VIDEO

0
Publicat:

România se poate mândri că are unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Dacă anul trecut, Craiova a fost pe podium pe locul 3, anul acesta a mai urcat o treaptă cu povestea Crăiasa Zăpezilor.

Târgul de Crăciun de la Craiova FOTO Primăria Craiova / Facebook
Târgul de Crăciun de la Craiova FOTO Primăria Craiova / Facebook

Târgul de Crăciun din municipiul Craiova este pe locul al doilea în topul celor mai frumoase târguri organizate în Europa, clasament realizat de site-ul specializat europeanbestdestinations.com şi prezentat joi, 7 decembrie 2023, ora 17.00 (ora României).

Potrivit clasamentului, primul loc a fost adjudecat de Budapesta (capitala Ungariei), cel de-al doilea de municipiul Craiova din România, iar pe locul al treilea s-a clasat orașul Mets din Franța.

Dacă anul trecut Viena, capitala Austriei, a ocupat locul 4, în 2023 renumitul târg austriac a coborât pe locul 14.

„Le mulțumesc tuturor celor care au votat și anul acesta Craiova pentru a deveni una dintre cele mai frumoase destinații de Crăciun. Ne-am uitat pe fotografii, știam că stăm și anul acesta bine. Abia așteptăm să ni se comunice câți votanți a avut Craiova din România și câți din străinătate având în vedere că anul acesta acest site specializat a avut un record de accesări și distribuiri. Este un pariu pe care l-am câștigat. L-am făcut în urmă cu trei ani când am spus că și orașul Craiova poate să devină o destinație turistică, deși nu are munte și nu are mare“, a declarat Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova. 

Locul 4 a fost obțimut de Poznan (Polonia), locul 5 - Montbeliard (Franţa), locul 6 - Riga (Letonia), locul 7 - Govone & Asti (Italia), locul 8 - Birmingham (Regatul Unit), locul 9 -  Madeira (Portugalia) și locul 10 - Valkenburg (Olanda)

Târgul de Crăciun din Craiova se desfășoară în patru zone din municipiu - Centrul Vechi, Piaţa William Shakespeare, zona Doljana şi Piața Mihai Viteazul, acolo unde vizitatorii o pot întâlni pe Crăiasa Zăpezii, se pot urca în cea mai mare roată panoramică din România sau îşi pot face poze la căsuțele unicat, magic pictate de artişti plastici. 

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite