Risc de poluare la Craiova. O conductă de apă amestecată cu zgură şi cenuşă s-a spart la marginea oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coloana de apă murdară a tâşnit la o înălţime de peste 10 metri FOTO / Ana Popescu
Coloana de apă murdară a tâşnit la o înălţime de peste 10 metri FOTO / Ana Popescu

Apa murdară a ţâşnit la peste 10 metri înălţime. Conducta aparţine Complexului Energetic Oltenia. Sucursala de la Craiova a fost amendată în repetate rânduri pentru poluarea oraşului.

Incidentul a avut loc în zona depozitului de zgură şi cenuşa de pe Centura de Nord a Craiovei. În dimineaţa zilei de 23 martie, în jurul orei 6,00, oamenii care au trecut prin zonă au văzut o coloană de apă murdară cum ţâşneşte la peste 10 metri înălţime. Sunt martori care spun că a mai fost o avarie, în acelaşi loc, cu o zi înainte.

„Este vorba de o conductă de ape uzate care face legătura între Termocentrala şi depozitul de zgură şi cenuşă. Am oprit pompajul şi lucrăm la remedierea situaţiei. Într-adevăr, au mai fost fisuri pe această conductă şi acţionăm pentru a nu mai exista astfel de probleme. În ceea ce priveşte poluarea, pericolul este foarte scăzut", a declarat Dan Vasile, directorul Electrocentrale Craiova.

Comisari de la Garda de Mediu s-au deplasat la faţa locului pentru a stabili exact ce s-a întâmplat şi care este gradul de poluare.

Reamintim că locuitorii Craiovei privesc neputincioşi de ani de zile cum cenuşa de cărbune şi zgura de la coşurile Termocentralei le  acoperă gospodăriile. Oamenii spun că aerul devine irespirabil. mai ales atunci când bate vântul. 

Garda de Mediu a amendat Complexul Energetic Oltenia în repetate rânduri cu sute de mii de lei după ce cartiere întregi au fost acoperite de cenuşă. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Războiul trece la nivelul următor: arme chimice şi biologice. Ce urmează

De ce are nevoie Putin de luptători ceceni în războiul din Ucraina. Impasul lui Ramzan Kadîrov

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite