Durerea fără margini a primarului doljean care şi-a adus în sicriu băiatul din Grecia, unde era în vacanţă FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ? Ana Popescu
FOTO ? Ana Popescu

Fiul primarului din localitatea doljeană Amărăştii de Jos, în vârstă de 25 de ani, s-a înecat in Lefkada, în prima zi de vacanţa. Prietenii au încercat sa-l salveze, dar nu au reuşit. Tatăl său a aşteptat patru zile pe malul apei, în genunchi, strigând întruna şi sperând într-o minune.

Nu există cuvinte care să poată descrie durerea pe care o simt părinţii lui Radu Dinu, tânărul care s-a înecat duminică, 10 iulie, în Grecia. Băiatul plecase în vacanţă împreună cu câţiva prieteni şi logodnica sa. S-au cazat la un hotel din Lefkada şi au hotărât să meargă să facă o baie. Au ales una dintre cele mai frumoase plaje din Grecia aflată aproape de hotelul lor, dar care era neamenajată, fără salvamari şi greu accesibilă. Radu şi un alt prieten au intrat în apă. Deşi nu s-au aventurat, curenţii erau foarte puternici, iar în timp ce înota spre mal, Radu a început să strige după ajutor. Prietenii au încercat să-l ajute, dar imediat băiatul a fost înghiţit de apă.

Cum a primit cumplita veste, primarul din comuna doljeană Amărăştii de Jos a urcat în maşină şi a plecat imediat spre Grecia. A aşteptat patru zile disperat pe malul apei în timp ce scafandrii greci căutau trupul fiului. Într-un târziu, acesta a fost găsit şi au urmat pregătirile pentru repatriere.

Sâmbătă, încă de la prima oră a dimineţii, zeci de prieteni, colegi şi rude au venit la casa părintească din Amărăştii de Jos să aştepte cortegiul funerar, iar când a apărut pe uliţă maşina mortuară, oamenii au început să plângă în hohote. Printre suspine, se auzea doar vocea primarului care tot repeta: "Deschideţi porţile, mi-a venit băiatul acasă! Deschideţi porţile! Deschideţi Porţile!".

"Doamne, ce soartă! Doamne, ce băiat!... Mereu se spun lucruri frumoase despre morţi, dar despre copilul ăsta care a crescut sub ochii noştri nu poţi să spui decât lucruri minunate. A fost un băiat tare bun, respectuos, săritor", spuneau cu tristeţe vecinii.

Radu Dinu terminase Facultatea de Automatică din cadrul Universităţii Craiova, a terminat şi masterul, a fost bursier şi încă din primul an de studii universitare a fost angajat la o firmă de IT. Iubea sportul, mai ales drumeţiile la munte. „El nu se dădea în vânt după mare, la munte îi plăcea. Anul acesta a aşteptat vacanţa asta în Grecia", au povestit apropiaţii.

Radu Dinu va fi înmormântat duminică în comuna natală.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Destinaţia turistică ieftină şi tot mai căutată de români. „Mă aşteptam să fie mult mai scump”

Românca miliardară din SUA care a ajutat sute de mii de ucraineni. „Nu m-au crezut, aveau îndoieli că se va ajunge aici”

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite