Tatăl Robertei, fata ucisă de șoferul drogat: „Trebuia să fie un șofer, nu un criminal. Trebuia să nu-l lase să se urce la volan“

0
Publicat:

Cătălin Dragomir, tatăl tinerei Robertei, ucisă de șoferul drogat Vlad Pascu în accidentul de la 2 Mai, a anunțat că a contactat o casă de avocatură. Apărătorii îi vor reprezenta în fața tuturor organelor de anchetă.

image

Între timp, părinții Robertei încearcă să-și ducă viața mai departe. „Încercăm să intrăm în normal“, a spus tatăl Robertei după audierea la Brigada Rutieră care a avut loc miercuri, 30 august 2023.

Despre criminalul care i-a ucis fiica, bărbatul spune că nu-l poate privi ca pe un șofer. „Trebuia să aibă semn de începător la parbriz și la lunetă, trebuia să aibă RCA și să fie un șofer, nu un criminal. Dacă acel tânăr se vrea să fie protejat, trebuia să fie protejat și să nu-l lase să se urce la volan. I se rețineau mașina, cheile mașinii, plăcuța mașinii. Nu mă interesa, dar acum mă interesează ca aspect. Protejându-l pe el nelăsându-l să urce la volan, ne proteja și pe noi ceilalți“, a spus tatăl Robertei.

El este curios cine au fost ceilalți tineri care s-au plimbat toată noaptea cu mașina decapotabilă. „Dacă stăm bine și ne gândim, cred eu că de acolo pleacă protecția“.

Matei Vlad Pascu, tânărul de bani gata care a condus drogat și a ucis doi tineri și a fugit de la locul accidentului, a revoltat o țară întreagă cu fapta sa pentru care riscă ani grei de închisoare.

Roberta
Roberta

Cei opt tineri în care a intrat Matei Vlad Pascu, tânărul care a produs teribilul accident în localitatea constănțeană 2 Mai, erau cu toții studenți la Facultatea de Geografie din București.

Roberta Marina Dragomir, fata ucisă, era bursieră. Ea și un băiat, Andrei Sebastian Olariu, au fost spulberați de Matei Vlad Pascu, șoferul drogat.

Alți trei tineri dintre cei opt pietoni au fost răniți. Printre răniți se numără și verișorul Robertei Dragomir.

Va fi extinsă urmărirea penală în cazul lui Matei Vlad Pascu, autorul accidentului mortal de la 2 Mai (Constanța), în care au fost uciși doi tineri. Criminalul în vârstă de 19 ani, consumator înrăit de droguri de la doar 13 ani și cu dosar DIICOT, va fi acuzat și de conducere sub influența substanțelor psihoactive, pe lângă ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului. 

Matei Vlad Pascu SURSA Facebook Viața Dobrogei
Matei Vlad Pascu SURSA Facebook Viața Dobrogei

Măsura vine în urma expertizei toxicologice efectate de Institutul de Medicină Legală (IML) Mina Minovici din București. Aceasta a demonstrat că Pascu consumase șase tipuri de droguri: cocaină, amfetamină/ecstasy și metamfetamină, bromazepam, două excitante și un deprimant.

Expertiza IML arată ce nu putuse indica detectorul de droguri (drug testul) folosit de Poliția Rutieră după accident. Acesta detectase doar trei tipuri de droguri la Pascu. 

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite