Se deschide stagiunea teatrală 2016 - 2017 la Teatrul de Stat Constanţa. „Ursul“ de Cehov, primul spectacol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 1 octombrie se deschide stagiunea teatrală 2016 – 2017 la Teatrul de Stat Constanţa, cu piesa „Ursul“ de A.P. Cehov, scrisă în februarie 1888.

Piesa „Ursul“ a fost scrisă de A. P. Cehov în februarie 1888 şi publicată pentru prima oară în ziarul Novoe Vremea, 1888, nr. 4491, 30 august. Curând după aceea a fost aprobată de cenzură. 

La începutul lui octombrie, Cehov îi comunică lui A. S. Suvorin următoarele: „Ursul a fost admis de cenzură (se pare că vor fi mici modificări) şi va fi jucat la teatrul lui Korş. Solovtov aşteaptă cu nerăbdare să-l joace.” 

La 27 octombrie, într-o altă scrisoare, Cehov îi scrie: „Mâine are loc la teatrul lui Korş spectacolul cu Ursul meu”. Cu mici modificări piesa a fost inclusă de A. P. Cehov în culegerea Piese de teatru, Sankt-Petersburg, 1897 şi aproape fără nicio modificare a intrat în culegerea de Opere, vol. VII din anii 1901 şi 1902. Piesa s-a bucurat de un mare succes. 

În scrisoarea adresată lui A. N. Pleşceev (13 noiembrie 1888), Cehov scrie: „La Moscova Ursul meu se bucură de mare succes. Cred că şi în provincie va fi la fel. Ca să vezi, niciodată nu ştii de unde sare iepurele!” La Petersburg Ursul a fost jucat pe scena teatrului Alexandrinski, apoi reprezentat în provincie, cu acelaşi succes.

ACTORI: Marius Bodochi, Dana Dumitrescu, Marian Adochiţei

REGIA ARTISTICA: Felix Alexa 

SCENOGRAFIE: Carmencita Brojboiu 

TRADUCERE: Maşa Dinescu 

Pe aceeaşi temă:

Premieră la Constanţa. Horaţiu Mălăele va juca în stradă, în faţa sălii Fantasio

Weekend la mare: Regata Marilor Veliere, teatru independent, concursuri sportive la Mamaia, primul festival al sporturilor litorale la Techirghiol

Cele mai frumoase corăbii din lume, în Portul Constanţa. Regata Marilor Veliere oferă spectacol: muzică, dans, delicatese din Dobrogea, artizanat şi artificii

Înot în mare, ciclism, alergare. Cel mai mare concurs de triatlon din Est şi Balcani are loc la Mamaia

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite