Poliția Constanța, despre anunțarea familiei privind decesului fetei omorâte la 2 Mai: „Verișorul a sunat-o pe mama victimei“. Precizările IGPR | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cătălin Dragomir, tatăl fetei ucise la 2 Mai de Matei Vlad Pascu, șoferul drogat care a făcut în total cinci victime, s-a arătat revoltat de faptul că nimeni din Poliția Constanța nu l-a contactat să-l anunțe de cele întâmplate.

Doi tineri au fost uciși de un șofer drogat FOTO Viața Dobrogei
Doi tineri au fost uciși de un șofer drogat FOTO Viața Dobrogei

La mai bine de 24 de ore de la producerea tragicului accident, Cătălin Dragomir a spus că nimeni din cadrul Poliției Constanța nu l-a contactat, acesta aflând teribila veste de la verișorul fetei.

„Nu m-a contactat nimeni de la Poliție. M-am apucat să caut eu informații. Am aflat de la verișorul ei că fata mea a murit”, a declarat presei Cătălin Dragomir venit duminică, 20 august 2023, la Morga Cimitirului Central din Constanța. 

„Adevărul“ a stat de vorbă cu oficiali din cadrul IPJ Constanța legat de acuzele formulate de tatăl Robertei Marina Dragomir, tânăra ucisă de șoferul drogat.

„Sâmbătă, 19 august 2023, la ora 6.15 dimineața, când a ajuns șeful Poliției Rutiere la fața locului, printre pietonii care au scăpat întregi era și un verișor al fetei ucise. În prezența șefului Poliției Rutiere, verișorul a sunat-o pe mama victimei și i-a spus ce s-a întâmplat. A fost o comunicare cu familia pe această temă și s-a mers pe ideea că este mai bine ca o astfel de veste să vină mai degrabă de la cineva apropiat decât de la o persoană străină”, au declarat pentru „Adevărul” reprezentanți ai IPJ Constanța.

Ce spune Inspectoratul General al Poliției Române

„Ca urmare a accidentului mortal din data de 19.08.2023, orele 05.25, din care au rezultat 2 morți, un rănit grav şi un rănit ușor, aparținătorii pesoanelor decedate au fost informaţi astfel:

1. Familia numitei Dragomir Roberta Marina a fost informată la orele 06.15 de către Niculescu Ioan Alexandru, care se afla în grupul de persoane care au suferit vătămări, şi care este vărul persoanei decedate, și care, de faţă cu şef Serviciului Rutier CT, a sunat-o pe mama persoanei decedatei.

Din discuțiile cu acesta a rezultat că mama sa este soră cu mama persoanei decedate.

Acesta a precizat că imediat după accident a mai sunat-o pe mama sa şi a informat-o despre decesul verișoarei sale.

2. Familia numitului Olariu Andrei Sebastian a fost informată în aceeași zi, în jurul orei 14.20, prin colegii de la IPJ IF, deoarece în urma verificărilor în bazele de date nu au fost identificate telefoanele aparținătorilor", a anunțat IGPR.

Matei Vlad Pascu, șoferul drogat care a produs tragedia în stațiunea 2 Mai, a fost adus în dimineața zilei de duminică, 20 august 2023, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia, și a fostprezentat ulterior în fața magistraților de la Judecătoria Mangalia, cu propunere de arestare pentru 30 de zile. Judecătorul a decis că Pascu să fie arestat.

Matei-Vlad Pascu (19 ani) din București este șoferul Mercedesului Benz decapotabil înmatriculat cu numărul B 107 MBZ, care a spulberat un grup de opt pietoni, la ieșire din 2 Mai, pe DN39 / E87. Aceștia mergeau pe partea carosabilă a șoselei spre Vama Veche în dimineața de sâmbătă, 19 august 2023, la ora 5.20, când mașina a intrat în plin în ei. Șoferul a fugit de la locul faptei, fiind prins ulterior la Vama Veche.

În urma impactului violent, au murit o fată - Roberta Marina Dragomir, în vârstă de 20 de ani și un băiat - Andrei Sebastian Olariu, de 21 de ani, din Pantelimon, Ilfov. Alți trei tineri, doi băieți de 19 și 20 de ani și o fată de 20 de ani, au suferit grave leziuni. Toți erau studenți la Geografie la București și sosiseră la mare cu o zi înainte. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite