Piese auto contrafăcute, sosite din Emiratele Arabe Unite, confiscate în Portul Constanța

0
Publicat:

Piesele și accesoriile auto contrafăcute au fost depistate într-un container sosit din Emiratele Arabe Unite. Polițiștii Gărzii de Coastă le-au confiscat și continuă cercetările în acest caz.

Piese auto contrafăcute FOTO: Poliția de Frontieră
Piese auto contrafăcute FOTO: Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța - Sud Agigea au descoperit în Portul Constanţa, într-un container sosit din Emiratele Arabe Unite, 22.500 piese și accesorii auto, în valoare de aproximativ 300.000 lei, bunuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute.

„Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă s-au sesizat din oficiu joi, 29 decembrie, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată”, transmite Poliția de Frontieră.

Ancheta a început joi, 22 decembrie, când o echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța - Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit din Emiratele Arabe Unite.

Bunuri în valoare de 300.000 de lei

În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau 22.500 piese și accesorii auto, în valoare de aproximativ 300.000 lei, bunuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute”, spun polițiștii de frontieră.

Bunurile ar avea o valoare de aproximativ 300.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă. Ele au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

Totodată, polițiștii de frontieră fac cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale.

În data de 10 decembrie, Garda de Coastă a confiscat mii de căști audio contrafăcute, estimate la aproximativ 1 milion de lei dacă ar fi fost vândute ca fiind originale. Transportul a sosit din China, într-un container.

Garda de Coasta este structura regională, subordonată Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, cu competență în zona de 30 kilometri de la frontieră de stat a României spre interior, pe raza județelor Constanța și Tulcea, la Marea Neagră și în zona de 10 kilometri de o parte și de altă a malului Dunării pe rază județelor Ialomița și Tulcea. 

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite