Turiști salvați pe brațul Chilia. Barca din care pescuiau a început să se scufunde

0
Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au intervenit în seara zilei de vineri, 4 noiembrie, pentru salvarea a trei turiști aflați pe o ambarcațiune în risc de scufundare.

Barca a început să se scufunde FOTO: Poliția de Frontieră
Barca a început să se scufunde FOTO: Poliția de Frontieră

În jurul orei 19.00, cei trei turiști, aflaţi într-o ambarcațiune pe braţul Chilia, zona canalul Bâstroe, au solicitat ajutor prin 112, sesizând faptul că barca pe care se aflau se scufundă.

„În ciuda condiţiilor de navigaţie pe timp de noapte, în cel mai scurt timp (aproximativ 15 minute), în zonă a ajuns un echipaj al Gărzii de Coastă cu nava MAI 4066, care a găsit ambarcațiunea pe jumătate scufundată, intervenind pentru recuperarea persoanelor”, transmite Poliția de Frontieră.

Turiștii au vârste cuprinse intre 70 şi 75 de ani și se aflau la pescuit sportiv în momentul în care au constatat că barca a început să ia apă și să se scufunde.

Cei trei turiști au fost salvați FOTO: Poliția de Frontieră
Cei trei turiști au fost salvați FOTO: Poliția de Frontieră

Cei trei bărbați au fost transportați in conditii de siguranță la sediul Punctului de Lucru Periprava, apoi au fost cazaţi în localitate, nefiind solicitate îngrijiri medicale.

Salvare și pe lacul Isac

În urmă cu două săptămâni, pompierii de la ISU Tulcea - Parchetul Crișan au intervenit pentru salvarea a doi turiști care s-au răsturnat cu barca pe lacul Isac, în Delta Dunării. 

Cei doi bărbați (de 50 și 53 de ani) care se aflau în barcă au fost salvați și preluați de către o altă ambarcațiune civilă și ai fost transportați la mal.

Către locul indicat a plecat și o ambulanță navală din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Tulcea. „Persoanele sunt în siguranță, acestea sunt adăpostite într-un refugiu pescăresc”, a transmis inițial ISU Tulcea.

Pompierii le-au oferit pături și ceai cald pentru a le crește temperatura corporală și pentru a evita o hipotermie, iar cei doi au refuzat asistența medicală echipajului Serviciului de Ambulanță Tulcea.

„După ce s-au încălzit cu ajutorul oferit de către pompieri, au fost conduși la o unitate de cazare din Crișan unde aveau camere închiriate, împreună cu ambarcațiunea și bagajele care au fost recuperate din apă. Pompierii militari au recuperat și ambarcațiunea pe care au tras-o la mal”, adaugă ISU Tulcea.

TulceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite