Peste 700 de elevi și zeci de profesori s-au autoevacuat dintr-o școală din Constanța din cauza unui incediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe autospeciale ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea au ajuns în dimineața zilei de vineri, 10 martie, la o școală din municipiul Constanța. Au fost evacuați 734 de elevi.

Autospecială ISU FOTO: ISU Călărași
Autospecială ISU FOTO: ISU Călărași

UPDATE: ISU Dobrogea anunță că incendiul a fost lichidat. Au ars materiale depozitate lângă panoul electric. Au fost evacuati 734 elevi si 24 de profesori și personal auxiliar. Un elev în vârstă de 9 ani a fost evaluat medical la fața locului (atac de panică). A refuzat transportul la UPU Constanța, fiind preluat de mama acestuia. De asemenea, doi adulti au fost asistați de echipajele SMURD si SAJ, cu atac de panică. S-a procedat la ventilarea întregii cladiri.

Știrea inițială

Conform ISU Dobrogea, echipajele au intervenit la Școala Generală nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (strada Flămânda) din Constanța pentru lichidarea unui incendiu.

S-au autoevacuat 734 de copii și 24 de profesori. Intervenim cu două mașini de stingere, o autoscară, o descarcerare și două ambulanțe SMURD”, transmite ISU Dobrogea. 

Din primele informații, incendiul ar fi izbucnit la un panou electric. 

Școli cu risc seismic de gradul al II-lea

În gradul II seismic (imobile pentru care posibilitatea de prăbușire în caz de cutremur este redusă, dar un seism major poate afecta elementele de compartimentare, scările, etc, fără a pune in pericol structura de rezistență) sunt încadrate mai multe școli din județul Constanța: Grădinița cu program normal din localitatea Cuza Vodă, Liceul Teoretic din comuna Mihail Kogălniceanu, Liceul Teoretic din Murfatlar, Liceul Agricol din Poarta Albă, Grădinița cu Program Normal din Poarta Albă.

Viorel Dulgheriu, primarul comunei Cuza Vodă, a declarat pentru „Adevărul” că includerea Grădiniței cu program normal din localitate pe lista clădirilor cu risc seismic II este o eroare, deoarece unitatea a fost construită în anul 2012.

Vasile Delicoti, primarul comunei Poarta Albă susține că Liceul Agricol a fost reabilitat, iar pentru Grădinița cu Program Normal există o finanțare obținută.

Lista „generoasă” a școlilor cu risc seismic III

În clasa III de risc seismic (clădirile care pot suferi avarii minore în cazul unui seism) sunt incluse mai multe unități școlare din județul Constanța: Școala Gimnazială Saligny, Grădinița privată Albă ca Zăpada din Năvodari, Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” din Medgidia, Colegiul Național „Kemal Ataturk” din Medgidia, Grădinița cu Program Prelungit 3 din Mangalia, Școala Gimnazială 3 din Mangalia, Școala Gimnazială „Gala Galaction” Mangalia, Grădinița cu Program Normal Lipnița, Școala Gimnazială Lipnița, Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța, Grădinița cu Program Prelungit „Căsuța de turtă dulce” Constanța, Colegiul Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța, Colegiul național „Mihai Eminescu”, Colegiul Comercial „Carol I” Constanța, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Maria Montessori” Constanța, Școala Gimnazială și Grădinița din satul Canlia, comuna Lipnița.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite