Pericol în bucătăria unei cherhanale de pe litoral: excremente de animal și produse expirate din 2019 VIDEO

0
0

După ce a mâncat ton expirat de trei luni, un client al acestei cherhanale a ajuns de urgență la spital. Comisarii Protecției Consumatorilor au oprit activitatea și au confiscat peste o tonă de produse alimentare.

VIDEO: Control la Cherhanaua Moessia din localitatea Vadu sursa: CJPC

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța a oprit temporar activitatea Cherhanalei Moessia din localitatea Vadu, județul Constanța. De asemenea, unitatea de alimentație publică a fost amendată cu 10.000 de lei pentru neregulile constatate. 

Comisarii au descoperit joi, 1 decembrie, peste o tonă de alimente cu termen de exipare depășit sau alimente cărora li s-a schimbat starea termică sau alte elemente. 

Protecția Consumatorilor a găsit la această cherhana produse alimentare cu schimbare stare termică din produs refrigerat în produs congelat; produse alimentare fară elemente de identificare și carcaterizare, ce au fost scoase din ambalajul original și rembalate de către operatorul economic fară a mai exista informații cu privire la data de valabilitate. „Conform declarațiilor angajatului au fost achiziționate refrigerate și congelate în camera de congelare”, transmite CJPC.

Cherhanaua a fost închisă temporar FOTO: CJPC
Cherhanaua a fost închisă temporar FOTO: CJPC

De asemenea, au fost identificate produse alimentare și materii prime cu termen de expirare depășit din 2019, 2020, 2021 și mai, septembrie 2022; fire electrice ieșite din parte, fară capac/ protecție; excremente de animal în zona de spălate vase; muște în blocul alimentar; ustensile neprofesionale; coșuri gunoi fară capac; ușile de la masa rece nu se puteau deschide, fiind din cauza depunerilor de grăsime/ murdărie; nu se respecta vecinătate produselor alimentare; preparate culinare ținute la temperatura camerei; în frigiderele de Pepsi se depozitează produsele alimentare; cloramina expirată; ouă neigenizate lângă fructe; nu se respecta vecinătatea la produsele alimentare; depozitare materii prime direct pe paviment; decongelare la temperatura camerei; camera de congelare avea produse alimentare cu un miros înțepător de alimente modificate organoleptic.

Conform CJPC Constanța, au fost sesizate și organele de cercetare penală în acest caz. 

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri