Oana Gheorghiu, „Dăruieşte Viaţă”: Am avut 18 luni să facem ceva în sistemul medical. Am făcut doar noi, cetăţenii. Statul a stat, cum face de obicei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oana Gheorghiu Arhiva personala
Oana Gheorghiu Arhiva personala

Oana Gheorghiu, una dintre fondatoarele ONG-ului „Dăruieşte viaţă“ acuză statul care nu a făcut nimic în 18 luni de pandemie.

Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu, fondatoarele Aociaţiei „Dăruieşte Viaţă”, au construit din donaţii Spitalul modular de Terapie Intensivă de la Piatra Neamţ, unde secţia ATI a fost distrusă de tragicul incendiu unde şi-au pierdut viaţa 10 pacienţi. 

După incendiul de la Spitalul de Infecţioase Constanţa, Oana Gheorghiu a reacţionat: „Presiunea pe sistemul de sănătate va fi din ce în ce mai mare, pe măsură ce numărul cazurilor creşte. Politicienii vor pune presiune pe manageri şi pe medici să mărească numărul de paturi. Cu orice preţ. Chiar şi supraetajate, dacă se poate, doar să fie.

Dar instalaţiile electrice sunt vechi de zeci de ani, subdimensionate şi fără revizii la zi. Despre instalaţiile de gaze medicale şi sanitare nu are rost să povestesc, iar cele de ventilaţie sunt inexistente, aşa că măcar ştim sigur că nu e vina lor.

Personalul tehnic este foarte prost plătit şi ca atare cu o foarte slabă pregătire profesională (am avut de-a face cu ei în multe spitale şi ştiu ce zic), iar asta se vede...“, spune ea.

„Spitalele din România sunt VECHI. Nu mai pot duce. Chiar nu mai au cum. E ca şi cum vrei să agăţi un televizor 4K pe peretele de chirpici al unei case de acum 80 de ani.

Am avut mai mult de 18 luni să facem ceva în sistemul medical, greu pus la încercare de pandemie. Am făcut doar noi, cetăţenii. Statul a stat, cum face el de obicei.

Atâta vreme cât nimeni nu răspunde, cât nici acum nu ştim ce s-a întâmplat la Piatra Neamţ, la Balş, la unitatea mobilă de la Babeş lucrurile nu se vor schimba. 

Nimeni nu e vinovat, la noi, mereu, "s-a întâmplat".

Noi acceptăm "să se întâmple", dacă n-am accepta nu "s-ar mai întâmpla."

Îmi pare rău pentru cei care au murit. Îmi pare rău şi pentru noi care am putea păţi la fel, în spitalele noastre, deşi se pare că nu prea pricepem asta..“, consideră ea într-o postare pe Facebook. 

Pe aceeaşi temă: 

Incendiu la Secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa. Şapte pacienţi au murit. Raed Arafat: „Ne cerem scuze“ VIDEO 

Lucian Mîndruţă, furios, despre incendiul de la ATI Constanţa: Începe Operaţiunea Muşamalizarea VIDEO

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite