Familia Robertei cere ca șoferul drogat să facă închisoare pe viață: „A fost cu intenție directă. Este omor calificat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tragedia de la 2 Mai (Constanța) din data de 19 august 2023, soldată cu doi morți și trei răniți, a cutremurat o țară întreagă. Familia Robertei Dragomir, tânăra ucisă în accident, a cerut procurorilor schimbarea încadrării juridice a faptei.

Vlad Pascu, șoferul ucigaș, este în arest preventiv FOTO arhiva Adevărul
Vlad Pascu, șoferul ucigaș, este în arest preventiv FOTO arhiva Adevărul

Într-o cerere detaliată și argumentată punctual trimisă procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, avocatul Adrian Cuculis a explicat motivele pentru care cere schimbarea încadrării juridice a faptei lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a ucis doi tineri, printre care se numără și Roberta Dragomir, tânăra reprezentată de către avocatul Adrian Cuculis.

„În cazul accidentului de la 2 Mai am cerut parchetului să constate că infracțiunea săvârșită este una cu intenție directă și ca atare să îi schimbe încadrarea faptei lui Vlad Pascu din ucidere din culpă în omor calificat și tentativă la omor calificat. În mod normal ar trebui să fie admisă și trimis dosarul către Tribunalul Constanța. În acest caz Vlad Pascu riscă închisoarea pe viață”, precizează avocatul Adrian Cuculis.

Conform argumentației din cererea trimisă de către avocatul Adrian Cuculis, ”este evidentă atitudinea pasivă a inculpatului înainte de declanșarea stării de pericol iminent, și care îi apărea ca fiind posibilă în condițiile în care acesta a luat hotărârea de a se urca la volan sub influența a șase substanțe psihoactive, de a conduce imprudent, cu o viteză mult peste limita legală, noaptea, într-o localitate în care este de notorietate că în plin sezon de vară sunt mulți tineri care circulă constant pe străzile stațiunilor de acest fel”.

Avocatul Adrian Cuculis spune că este foarte importantă și atitudinea lui Vlad Pascu imediat după producerea accidentului, respectiv părăsirea locului faptei: „Acesta nu a fost interesat vreun moment de urmările accidentului. Niciun element din cadrul dosarului penal aflat în curs de soluționare nu indică faptul că anterior producerii accidentului acesta ar fi fost interesat să preîntâmpine ori să prevină producerea acestuia”

Mașina lui Pascu și victimele acestuia SURSA Facebook Viața Dobrogei / Arhiva personală
Mașina lui Pascu și victimele acestuia SURSA Facebook Viața Dobrogei / Arhiva personală

În cererea trimisă procurorilor, avocatul Adrian Cuculis este de părere că forma de vinovăție a culpei cu prevedere a fost cu mult depășită, în speță fiind vorba de o intenție indirectă, împrejurare ce justifică efectuarea în continuare a urmăririi penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de omor calificat.

Matei Vlad Pascu a fost arestat preventiv de Judecătoria Mangalia pe 20 august 2023 pentru 30 de zile și este cercetat deocamdată pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului. El i-a ucis pe Roberta Marina Dragomir și Andrei Sebastian Olariu, doi studenți la Geografie în vârstă de 20, respectiv 21 ani, care se aflau într-un grup de opt tineri, mergând pe marginea drumului dintre Vama Veche și 2 Mai. 

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite