FOTO Ştefan cel Mare de la malul mării. Maia Morgenstern a refuzat propunerea lui Radu Mazăre de a-i fi alături pe scenă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radu Mazăre ţinteşte la partenere de prima mână pe care să le aibă alături la Carnavalul din Mamaia. După ce la prima ediţie a spectacolului a urcat pe scenă alături de Mihaela Rădulescu, acum le vrea pe Sofia Viconveanca şi Maia Morgenstern.

Pe data de 2 august va fi o nouă ediţie de colecţie a Carnavalului Mamaia 2004. Radu Mazăre va fi din nou în mijlocul animatoarelor. De data aceasta va fi costumat în Ştefan cel Mare.

Deşi primarul Constanţei a anunţat că mama domnitorului va fi Maia Morgenstern, marea actriţă a declinat oferta edilului. „Aproape zilnic primesc oferte pentru evenimente sau întâlniri culturale.

Pe unele le accept, pe altele nu. În mod oficial vă spun că nu voi veni la Carnavalul de la Mamaia. Când sunt abordată cu politeţe şi invitaţia este făcută respectos, analizez propunerea, o cântăresc după mintea mea şi răspund la fel“, a mărturisit Maia Morgenstern pentru Adevărul.

Actriţa spune că este interesată de teatrul de stradă, însă a refuzat politicos invitaţia de a urca pe scenă alături de primarul Constanţei.

maia morgenstern patimile lui hristos

Sofia Vicoveanca însă nu refuză din start propunerea de a interpreta rolul Vrâncioaei. „Dacă mă îmbrac în straiele mele tradiţionale, nu mă deranjează. Până la urmă e un personaj frumos, de poveste. Numai că eu mai am şi alte spectacole. Nu e nimic bătut în cuie. M-a sunat ieri cineva de la Constanţa regizorul sau nu ştiu cine era, că nu e frumos să întreb, şi a rămas să mai vorbim“, a spus pentru Adevărul doamna cântecului moldovenesc. Ea a mai ţinut să precizeze că la 1 octombrie împlineşte 55 de ani de cântec, iar anul acesta va scoate 44 de cântece noi.

Scenariul, în lucru

La începutul acestei săptămâni s-a lucrat la scenariu. La malul mării va fi recreată lupta de la Podul Înalt, unde turcii au suferit o ruşinoasă înfrângere. „Vor fi lupte pe scenă, o să avem cascadori, o să avem celebra poezie în care Ştefan se întoarce bătut, «pe o stâncă neagră, într-un vechi castel», îl aşteaptă mama lui care îi dă viteză, îl trimite înapoi la luptă”, a dezvăluit primarul Constanţei, care îl va interpreta pe marele domnitor moldovean.

Faraonul Ramses, la ultimul spectacol

La următoarea ediţie, ce probabil va avea loc la sfârşitul lunii august, Radu Mazăre îl va întruchipa pe faraonul Ramses.

Carnavalul Mamaia se desfăşoară în perioada 5 iulie - 23 august 2014. Prima ediţia, la care au participat peste 25.000 de turişti, a debutat spectaculos. Eoii principali au fost Radu Mazăre şi Mihaela Rădulescu, costumaţi în Cezar şi Cleopatra. „Prinţesa mea, am auzit numai lucruri bune despre tine şi vreau să-mi cer iertare pentru vorbele pe care ţi le-am aruncat anul trecut pe nedrept şi ca tu să mă ierţi, aici în fata supuşilor tăi îţi spun că te voi încorona ca Regină“, i-a spus Mazăre reginei lui de o seară, Mihaela Rădulescu.

Personajele lui Mazăre

Carnavalul carelor alegorice a fost iniţiat de Mazăre în urmă cu trei ani. La multe parade, el a condus cortegiul, având diverse costumaţii: spartan, maharajah, samurai, gladiator, Regele James, Ulise, Nabucodonosor al II-lea al Babilonului, Suleyman Magnificul, Indiana Jones, Ludovic al XIV-lea, Cezar.

Din acest an, primarul Constanţei a impus tuturor cluburilor din staţiunea Mamaia să aibă propriul car alegoric cu care să defileze la fiecare sfârşit de săptămână. Din acest an, şi Primăra Constanţa şi-a amenjat un astfel de car, pe şasiul unui fost autobuz al regiei de transport local, peste care este montata butaforia specifică fiecărui personaj pe care îl va interpreta. Costurile se ridică la 50.000 de euro.

Vă mai recomandăm:

„Mazăre cel Mare”, la Carnavalul Mamaia 2014 cu noi costumaţii pentru parada de la vară

FOTO VIDEO Cheltuieli regeşti pentru Carnavalul Mamaia 2014. Mazăre scoate 50.000 euro de la buget pentru trei care alegorice

FOTO VIDEO Pregătiri pentru sambadromul de la Mamaia. Mazăre-împărat are car motorizat

„Suleyman Magnificul“ vine la Mamaia. Mazăre îl aduce pe actorul Halit Ergenc la Carnavalul verii 2014

AUDIO Mazăre are planuri mari pentru Mamaia. Primarul va lansa un nou imn şi va înălţa o statuie de 10 metri la intrarea în staţiune

Scandal pe taxa de promovare în staţiunea Mamaia: primăria vrea o sumă mai mare din banii colectaţi de la agenţii economici

Carele alegorice ale Primăriei Constanţa, ce vor defila în această vară, amenajate pe şasiul unui fost autobuz RATC


 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite