Colegii vorbesc despre comportamentul antrenorului-bătăuş: „Gestul loveşte în personalitatea copilului“. Lucian Surdeanu este antrenor de tenis la Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucian Gabriel Surdeanu, antrenorul de tenis care a fost arestat în Israel pentru că şi-a pălmuit eleva care îi este şi fiică, este aşteptat la Constanţa.

Lucian Gabriel Surdeanu este antrenor la Break Tennis Club din Mamaia. Am contactat telefonic reprezentanţii clubului unde acesta lucrează. Ni s-a spus că antrenorul nu a revenit încă la Constanţa, dar nu ni se pot furniza alte detalii. 
 

Colegii săi, ceilalţi antrenori de tenis, nu-şi pot explica gestul bărbatului. „Probabil a fost un gest necontrolat. Nu şi-a ales bine nici locul, nici momentul. Dacă vrei săi dai copilului o corecţie ea ar trebui să fie între patru ochi, nu expui copilul la scene de acest fel“, este de părere Radu Popescu, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Tenis Constanţa.

El spune că un astfel de gest trebuie evitat întrucât loveşte şi în personalitatea copilului. 

Radu Popescu spune despre antrenor că este un om echilibrat, fost militar, meserie în care disciplina este pe primul plan. 
 

După ce s-a pensionat, fostul pilot a devenit antrenor de tenis, la Break Tennis Club din Mamaia. Evident, primul elev i-a fost fiica sa, Andrada, de 16 ani. Fetiţa a început să joace tenis de la vârsta de şase ani şi o perioadă s-a antrenat la alt club din Mamaia. 
 

De 1 decembrie, Lucian Gabriel Surdeanu a fost arestat în Israel după ce şi-a pălmuit fiica la un turneu ITF, a scris Sportnews.ro.
 

„Fata mea a jucat joi în sferturile de finală ale turnelui internaţional ITF Marshall Open, din oraşul Kiryat Shmona. Spre finalul meciului, tatăl Andradei îi reproşa că nu joacă bine. El este o fire mai temperamentală. Îl deranja că nu luptă pentru fiecare minge. Asta îi reproşa continuu. Singura pedeapsă care i-o aplică este să-i confişte telefonul. Asta s-a întâmplat şi atunci. A ameninţat-o că-i va confisca telefonul, dacă nu-şi revine! Ea este o fire mai rebelă şi obişnuieşte să-i răspundă.

În timp ce-i ţinea telefonul în mână l-a scăpat pe jos, iar fata a ţipat şi i-a adresat câteva cuvinte. Atunci, tatăl ei s-a dus la ea şi i-a dat o palmă peste obraz, dar i-a atins şi nasul. Ea are o sensibilitate la nas şi i-a curs sânge. Aveţi cuvântul meu că a fost prima palmă aplicată fetei.

El era cu nervii întinşi la maximum. Este pentru prima dată când a reacţionat aşa! Asta nu scuză ce a făcut, dar nu este o bestie! Organizatorii au sunat imediat la Poliţie, iar lucrurile au degenerat. Bărbatul meu a fost arestat!“, a povestit Alina Surdeanu, soţia antrenorului, pentru Sportnews.ro. 
 

„Sigur că nu suntem de acord cu astfel de practici, dar trebuie luat în calcul faptul că domnul Surdeanu este un antrenor care nu a avut niciodată probleme de comportament, mai cu seamă că are o grupă de copii pe care o antrenează la Constanţa”, a declarat George Cosac, preşedintele FR Tenis.

Vă mai recomandăm:

Ce spune mama jucătoarei de tenisi

Mari jucătoare de tenis, maltratate de părinţi

Andrada a povestit cu lux de amănunte ce s-a întâmplat în Israel, simţind nevoia să-şi scuze tatăl şi să ia vina asupra ei. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite