EXCLUSIV Mărturia completă a Andradei Surdeanu, tenismena de 16 ani lovită de tatăl ei pentru că "nu a jucat bine şi nu a avut o atitudine bună"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrada Surdeanu a trimis o scrisoare Federaţiei Române de Tenis. Ea a explicat cu lux de amănunte incidentul din Israel şi a cerut eliberarea tatălui ei.

Andrada Surdeanu (16 ani) aşteaptă azi eliberarea tatălui ei din arestul poliţiei din Israel. Fost pilot militar, actualmente antrenor de tenis, Lucian Surdeanu şi-a lovit fata la finalul unui meci de tenis pe care l-a  pierdut în sferturile de finală ale unui turneu ITF de la Kiyrat Shmona.

Tenismena povesteşte tot ce s-a întâmplat acolo, dar continuă să-şi găsească şi ei părţi de vină şi să încerce să--şi apere părintele: "Nu am jucat destul de bine", "Nu am avut o atitudine bună", "Nu am vrut să-i dau telefonul", "M-a lovit din greşeală peste nas" .

Andrada Surdeanu a scris pe Facebook că "a meritat să fie lovită" şi a trimis scrisoarea de mai jos Federaţiei Române de Tenis, de unde a ajuns în Israel, la federaţie şi la autorităţi. 

Subsemnatul Surdeanu Andrada Ioana, născută pe 01.01.1998, vreau să declar următoarele

Pe data de 31.11.2014, am plecat în Israel împrenă cu tatăl meu şi cu Ilona Ghioroaie la două turnee de tenis, primul fiind în Haifa şi cel de-al doilea în Kiyrat Shmona. La cel de-al doilea, „Marshall Open”, joi, 27.11.2014, în ziua sferturilor de finală, după meciul meu de simplu în care nu am jucat destul de bine şi nu am avut o atitudine bună în ultimele 3 ghemuri, tatăl meu Surdeanu Gabriel Lucian, la sfârşitul meciului, fiind supărat mi-a cerut ca pedeapsă să îi dau telefonul mobil. Nu am vrut iniţial să îl dau, dar într-un final i l-am dat, dar din păcate el l-a scăpat pe jos şi s-a enervat şi mai tare, lucru care a dus la ridicarea lui de pe scaun, împingându-mă în spatele terenului unde m-a lovit peste faţă şi din greşeală peste nas. Apoi a început să-mi curgă sânge şi am ieşit afară din balon şi m-am aşezat pe scaun, aşteptându-l pe medic, care era la masă, după ce tatăl meu mi-a spus să merg la acest medic.

Când m-am dus la medic, acolo erau oficialii turneului, care după ce mi-au dat gheaţă, m-au trimis la mall împreună cu Radu Ilincuţ să mă liniştesc. La întoarcerea de la mall, arbitrul Dima Leifman m-a chemat într-o încăpere unde erau cu toţi arbitrii şi un poliţist. Domnul poliţist a început să-mi pună întrebări legate de relaţia mea cu tatăl, dacă s-a mai întâmplat în trecut şi am spus că nu, apoi arbitrii au început să vorbească între ei în limba israeliană şi singurul cuvânt pe care l-am înţeles a fost Dockici (n.r. – fostă jucătoare de tenis, bătută de tatăl ei).
Apoi, un antrenor de la bază a vorbit mai mult cu mine în legătură cu incidentul, eu explicându-i că tatăl meu nu este aşa şi a fost doar o scăpare, iar el insista că nu este ceva normal şi că e doar începutul. După ceva timp, arbitrul oficial şi cu fizioterapeutul m-au dus spre maşina lor şi când m-am urcat în maşină, i-am întrebat unde merg şi aceştia mi-au spus că mergem la poliţie. În drum spre poliţie am văzut o maşină de poliţie cu gratii la geamurile din spate prin care se vedea tata trist şi imaginea aceasta mi-a rămas şi îmi va rămâne imprimată în minte.
Ajunşi la poliţie, ne-am aşezat la o masă unde se afla poliţistul care mi-a pus întrebări la baza sportivă. Acesta a vorbit cu arbitrul şi au început să scrie o declaraţie în limba ebraică, pe care mi-a tradus-o domnul Dima în engleză. Din ce mi-a tradus el, nu a părut nimic exagerat, dar nu ştiu dacă a fost şi adevărat.  După acesta mi-au spus să semnez, am semnat şi am trecut câteva date despre mine.
La final, arbitrii şi poliţistul mi-au spus să stau calmă că îl vor reţine doar pentru noaptea aceea şi de atunci nu l-am mai văzut. După ce am văzut că nu vine nici a doua zi la hotel, am intrat în panică, am abandonat semifinala de dublu pentru că tremuram şi nu mă puteam concentra la joc, gândindu-mă la tata. Am aşteptat în ziua aceea un semn de la avocată dacă pot vorbi cu el şi nu am avut voie.
Noi ne-am întors în ţară cu ajutorul Ambasadei şi a consulului României, iar tata a rămas în arest în penitenciarul Zimon, de acolo.
Vă rog frumos, dacă puteţi face ceva să îl putem aduce pe tata înapoi acasă.

Din gândirea patronului de la Break Tennis Club: "Pentru a-i mobiliza pe sportivi, antrenorii îi pălmuiesc cu toată puterea"

Ce spune mama tenismenei

Mari jucătoare de tenis, maltratate de părinţi

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite