Reacţia mamei Andradei Surdeanu, jucătoarea de tenis lovită de tatăl ei pe terenul de joc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul în care jucătoarea de tenis Andrada Surdeanu a fost lovită de către tatăl ei chiar pe terenul de joc a fost preluat rapid de presă la nivel internaţional. Între timp, agresorul a fost arestat în Israel, tânăra l-a disculpat, însă elementul nou în această poveste e reprezentat de mama ei, care a decis să iasă în faţă şi să vorbească.

Alina Surdeanu a comentat situaţia tensionată în care familia ei se găseşte de câteva zile. Soţul i-a fost chemat la audieri, unde a pledat vinovat şi a primit o amendă de 300 de euro, la care se adaugă şapte zile de arest. A existat chiar şi riscul ca Andrada Surdeanu, jucătoarea de tenis, să fie oprită în Israel, acolo unde s-a întâmplat episodul şi, date fiind circumstanţele, să se caute un centru de plasament pentru ea, însă apropiaţii au făcut presiuni să se întoarcă în România. 

Mama fetei admite că e regretabil comportamentul soţului ei, însă condamnă modul în care au decurs lucrurile, cum ar fi faptul că nu a putut vorbi cu el de aproape o săptămână. Dincolo de toate, apare întreabrea: este un caz singular episodul lui de violenţă? Potrivit soţiei, da: „Este prima oară, dar au mai fost incidente verbale, pentru că amândoi sunt temperamentali şi colerici. Se aseamănă perfect. Andrada are 16 ani, îşi doreşte să reuşească în tenis, iar când nu-i iese jocul e nervoasă. Mereu au fost însă ca o echipă, un angrenaj perfect. S-au purtat ca frate şi soră, îşi spuneau totul. Am făcut totul pentru ea, să-şi îndeplinească visul. Orgoliile, emoţiile, andrenalina fac să apară şi astfel de momente, mai încinse“, a declarat aceasta pentru gsp.ro.

Gabriel Lucian Surdeanu, fost pilot militar, s-a dedicat instruirii fetei în tenis, antrenând-o până în urmă cu un an şi jumătate: „O iubeşte enorm şi se sacrifică pentru ea. A făcut totul să aibă succes. De la cinci ani a mers cu ea pe terenul de tenis şi a antrenat-o. Când a terminat cariera de pilot de vânătoare, a ales să facă Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, pentru a putea s-o antreneze cât mai bine. A citit enorm despre tenis, a mers cu ea la turnee şi s-a ocupat de partea financiară“.
Rămâne de văzut dacă, odată eliberat, cazul va fi „îngropat“ sau ancheta va fi continuată, ajungându-se la un proces. Între timp, Federaţia Română de Tenis aşteaptă sosirea lui Gabriel Lucian Surdeanu în ţară, pentru a pune la punct un plan de acţionare.

Cine e tatăl care şi-a bătut fiica pentru că a pierdut un meci de tenis: fost pilot militar, antrenor coleric

Lovită de tatăl ei, Andrada Surdeanu îşi susţine părintele: „Îl vreau înapoi”. Agresorul va fi mâine eliberat din arest

Din gândirea patronului de la Break Tennis Club: "Pentru a-i mobiliza pe sportivi, antrenorii îi pălmuiesc cu toată puterea"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite