Nicolae Raţiu, replică dură pentru Ponta: „Invocarea tatălui meu în campanie mă forţează să protestez! Ion Raţiu nu ar fi susţinut niciodată candidatura lui Ponta”

0
0

Nicolae Raţiu, fiul cel mic al lui Ion Raţiu, protestează în legătură cu invocarea numelui cunosctului om politic de premierul Victor Ponta, pe care îl acuză că îşi face campanie electorală pe seama prestigiului tatălui său. Candidatul PSD la Preşedinţie a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie a fostului fruntaş ţărănist, însoţită de un citat celebru al acestuia referitor la democraţie, arătând că primul lui vot a fost pentru Ion Ratiu.

Nicolae Raţiu, preşedintele Fundaţiei Raţiu, a precizat pe pagina de Facebook a fundaţiei, în replică la postarea lui Victor Ponta legată de Ion Raţiu: "Nu sunt apărătorul vreunui partid politic din România, însă invocarea tatălui meu, Ion Raţiu de către domnul Ponta în campania sa politică mă forţează să protestez! Dacă ar fi să îi cred pe toţi cei care mi-a spus din 1990 încoace că au votat cu tatăl meu, Ion Raţiu – el cu siguranţă ar fi fost ales Preşedinte al României! 

Am auzit această poveste înainte, cu toate acestea nu am văzut dovezi concrete că domnul Ponta chiar a început să înţeleagă adevăratul sens al expresiei pe care o citează: <<Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine!>> (1990, Ion Ratiu) Faptul că, dispreţuitor, domnul Ponta i-a numit „golani" pe cei care protestează împotriva proiectului minier de la Roşia Montană este un exemplu recent. Negarea aparentă a dreptului constituţional la vot al electoratului din diasporă este încă unul.

Un singur lucru ar trebui să fie foarte clar, Ion Raţiu nu ar fi susţinut niciodată candidatura lui Victor Ponta la Preşedinţia României. Ion Raţiu a visat o România liberă, prosperă şi democratică, o Românie cu un respect adevărat pentru statul de drept. O ţară unde există respect reciproc între români, de la şeful statului până la cetăţeanul obişnuit, nu o Românie semi-dictatorială, care priveşte înapoi către ideologii şi practici neo-comuniste discreditate. Domnul Ponta nu reprezintă nimic mai mult decât moştenirea mentorilor săi, Ion Iliescu şi Adrian Năstase”.

"Un singur lucru ar trebui să fie foarte clar, Ion Raţiu nu ar fi susţinut niciodată candidatura lui Victor Ponta la Preşedinţia României. Ion Raţiu a visat o România liberă, prosperă şi democratică, o Românie cu un respect adevărat pentru statul de drept. O ţară unde există respect reciproc între români, de la şeful statului până la cetăţeanul obişnuit, nu o Românie semi-dictatorială, care priveşte înapoi către ideologii şi practici neo-comuniste discreditate. Domnul Ponta nu reprezintă nimic mai mult decât moştenirea mentorilor săi, Ion Iliescu şi Adrian Năstase”.

Nicolae Raţiu

fiul fostului mare ţărănist, Ion Raţiu

Mesajul lui Victor Ponta de pe Facebook, folosinfd imaginea şi cuvintele lui Ion Raţiu:

image

Postarea lui Victor Ponta, pe contul său de Facebook 

Victor Ponta, candidat în alegerile prezidenţiale din partea PSD-PC-UNPR, a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie a lui Ion Raţiu, însoţită de un citat celebru al acestuia: „Chintesenţa democraţiei se poate exprima într-o singură frază: voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine". Apoi, Ponta a postat: "In 1990, primul meu vot a fost pentru Ion Ratiu, inclusiv din acest motiv!".  

Ulterior, premierul în funcţie care candidează la alegerile prezidenţiale şi-a editat mesajul, adăugând o precizare: "P.S. Pentru cei care isi pun intrebari despre cum am putut vota in 1990, le reamintesc existenta unui act normativ care, pentru acel an, dadea dreptul de vot tuturor celor care implineau 18 ani in cursul anului. Asadar, am putut vota in mai, desi am implinit 18 ani in septembrie."

Vă mai recomandăm: 

Cum a devenit papionul lui Ion Raţiu simbolul democraţiei în România. Viaţa „celui mai bun preşedinte pe care nu l-am avut“

Cea mai elegantă definiţie a democraţiei. Ion Raţiu: „Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine!“


Ion Raţiu, o moştenire

Secretele Mineriadei: Cum ar fi arătat România lui Ion Raţiu

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite