Liceanul clujean cu sindrom Down care şi-a luat BAC-ul vrea să devină preot. ISJ verifică dacă tânărul a fost discriminat la Liceul „Inochenţie Micu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorul şcolar general al judeţului Cluj, Valentin Cuibus, spune că a început un control la Liceul „Inochenţiu Micu“ ca să verifice dacă tânărul cu sindrom Down, Mihai Mocean, care a luat BAC-ul, cu o medie peste 7 a fost discriminat.

Valentin Cuibus, inspectorul şcolar general al judeţul Cluj, spune că s-a început o anchetă prin care vrea să verifice ce s-a întâmplat în anul şcolar 2012-2011, când Mihai Mocean, tânărul cu sindrom Down, a fost nevoit să plece din Liceul „Inochenţiu Micu“ după ce colegii lui au completat un chestionar în care au afirmat că ei nu vor să fie în aceeaşi clasă cu Mihai.

„Analizăm un fapt petrecut în anul şcolar 2010-2011, deci e târziu. Va fi un semnal de alarmă şi nu ştiu dacă se va pune problema unor măsuri, dar vom vedea după ce se va termina inspecţia. Nu înţeleg rostul acelui chestionar. Nu este în regulă ca un elev să se pronunţe într-un chestionar în legătura cu soarta altui elev“, spune Valentin Cuibus.

Acesta mai spune că elevul a avut o medie peste 7 la BAC şi că va fi premiat pentru reuşita sa.

Ce vrea Mihai Mocean

Mihai Mocean a declarat că media de la Bacalaureat este cea mai mare performanţă a sa şi că vrea să se relaxeze la mare. Îşi doreşte să devină preot.

„Îmi place să citesc foarte mult Biblia şi vreau să aleg calea teologică. Mă rog în fiecare zi la Dumnezeu să mă ajute pe mine şi pe mama mea. După vacanţă trebuie să învăţ din nou, dar vreau, îmi doresc foarte tare să fac asta!“, spune Mihai Mocean, citat de citynews.ro.

Răsplată pentru merituoşi

Consiliul Local Cluj a aprobat un proiect prin care îi răsplăteşte pe elevii care şi-au luat Bacalaureatul cu 10. CL îi va da 1000 de lei lui Mihai Mocean (ca, de altfel, fiecărui elev care a luat 10 al BAC) , şi 2.000 de lei pentru Liceul Teologic Adventist „Maranatha”.
Şi Consiliul Judeţean Cluj a anunţat că îi va premia pe cei nouă elevi merituoşi, câte 2.000 de lei pentru fiecare fost licean.

Elevii de 10 ai Clujului la BAC 2013 sunt:

1. Bechet D. Ioana-Alexandra, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” Cluj-Napoca
2. Bora M.D. Marilena Georgiana,  Liceul Teoretic „Avram Iancu”
3. Deliu A.F. Ana-Maria, Liceul Teoretic „Liviu Rebreanu” Turda
4. Has C. Adelina-Cristina,  Colegiul Naţional Pedagogic „Gheorghe Lazăr” Cluj-Napoca
5. Mustea C.I. Oana-Madalina, Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Cluj-Napoca
6. Neag I. Iulia-Alexandra, Liceul Teoretic „Gheorghe Şincai” Cluj-Napoca
7. Oltean I. Andrei,  Colegiul National „Emil Racoviţă” Cluj-Napoca
8. Popan I. Tabita-Alina, Colegiul Naţional ”Emil Racovita” Cluj-Napoca
9. Terpe A.E. Andrada,  Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” Dej

Mai puteţi citi:

Ce zice preşedintele elevilor despre BAC 2013: „Rata de promovare nu reflectă o creştere a calităţii actului didactic“

BAC 2013 Bucuria unui absolvent de BAC cu media 8,16: „Am greşit, mai ales la Română, greşeli de ortografie, dar e ok“ FOTO VIDEO

BAC 2013 Rezultate parţiale. CLUJUL, al doilea judeţ din ţară ca promovabilitate la Bacalaureat: 70,99%

BAC 2013 Rezultate parţiale Cluj. Peste 5.000 de elevi aşteaptă cu nerăbdare rezultatele

FOTO VIDEO REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013. CLUJ. Coşarul care i-a încurajat pe părinţii ce îşi aşteptau copiii să iasă de la examenul de Bacalaureat la Limba Română, proba scrisă

REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 CLUJ/adevarul.ro publică luni rezolvarea subiectelor de la proba scrisă la Limba Română

SUBIECTE BAC 2013/Peste 4.500 de elevi din CLUJ susţin vineri proba la alegere

REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013/CLUJ/adevarul.ro publică, vineri, rezolvarea subiectelor de la proba la alegere, la Bacalaureat

VIDEO SUBIECTE BAC 2013 Discuţii la final de examen: “Sunt sigură că situaţii ca cea de la Bolintineanu sunt peste tot în ţară”

REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013. Elevii  la Matematică şi Istorie: „Neaşteptat de uşor! Totul e politic ca să crească promovabilitatea!“ FOTO

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite