REZULTATE BACALAUREAT 2013 Elevii de 10 ai Clujului, premiaţi de autorităţi. Circa 3.000 de lei pentru fiecare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BAC 2013  FOTO: Adevărul
BAC 2013  FOTO: Adevărul

Autorităţile locale au hotărât ieri, 11 iulie, ca acei nouă elevi care şi-au luat Bacalaureatul cu media 10 să fie răsplătiţi financiar. Consiliul Local Cluj a votat ieri acordarea a câte 1.000 de lei pentru fiecare fost licean, iar Consiliul Judeţean a anunţat că va da circa 2.000 de lei pentru fiecare tânăr.

La şedinţa de Consiliu Local Cluj s-a aprobat un proiect din iniţiativa primarului Emil Boc prin care s-au alocat o sumă pentru premierea elevilor care şi-au luat Bacalaureatul cu media 10.

Cele şapte eleve, care au absolvit examenele de bacalaureat în acest an cu nota 10.00, precum şi elevul clujean care a luat BAC-ul, în ciuda unei afecţiuni genetice, sindromul Down, vor primi premii în bani, în valoare de 1.000 de lei fiecare. Alături de elevi au fost premiaţi şi dascălii care s-au ocupat de educaţia acestor tineri, care, prin rezultatele obţinute reprezintă un model de urmat pentru toţi liceenii clujeni, aflaţi în faţa primului mare examen din viaţă.

Consiliul Local a aprobat proiectul privind propunerea de alocare a sumei de 21.000 de lei de la bugetul local pe anul 2013 – 7.000 de lei pentru elevii care au luat 10 la BAC şi 14.000 de lei pentru premierea profesorilor care s-au ocupat de pregătirea elevilor.

S-a mai alocat suma de 3.000 de lei, din care 1000 de lei pentru premierea lui Mihai Mocean, elevul cu sindromul Down care şi-a luat BAC-ul cu 10, şi 2.000 de lei pentru Liceul Teologic Adventist „Maranatha”.

Şi Consiliul Judeţean Cluj a anunţat că îi va premia pe cei nouă elevi merituoşi, câte 2.000 de lei pentur fiecare fost licean cu 10 la BAC.

“Aceşti copii au demonstrat că şcoala românească are potenţial, că se pot obţine rezultate bune. Totodată, în contextul în care aproape jumătate dintre elevi nu au luat BAC-ul la nivel naţional, tânărul clujean, Mihai Mocean, dovedeşte că voinţa învinge orice obstacol şi perseverenţa de a îndeplini un vis se ridică deasupra medicinii tradiţionale. Pentru că a făcut eforturi de zeci de ori mai mari decât copiii obişnuiţi şi reprezintă un exemplu extraordinar pentru comunitatea clujeană şi nu numai, meritele sale merită să fie recunoscute şi premiate. Chiar dacă nu este vorba despre sume foarte mari de bani, cred că excelenţa trebuie răsplătită.” a precizat Horea Uioreanu, preşedintele CJ Cluj.

Absolvenţii de liceu premiaţi sunt:
1. Bechet D. Ioana-Alexandra, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” Cluj-Napoca
2. Bora M.D. Marilena Georgiana,  Liceul Teoretic „Avram Iancu”
3. Deliu A.F. Ana-Maria, Liceul Teoretic „Liviu Rebreanu” Turda
4. Has C. Adelina-Cristina,  Colegiul Naţional Pedagogic „Gheorghe Lazăr” Cluj-Napoca
5. Mustea C.I. Oana-Madalina, Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Cluj-Napoca
6. Neag I. Iulia-Alexandra, Liceul Teoretic „Gheorghe Şincai” Cluj-Napoca
7. Oltean I. Andrei,  Colegiul National „Emil Racoviţă” Cluj-Napoca
8. Popan I. Tabita-Alina, Colegiul Naţional ”Emil Racovita” Cluj-Napoca
9. Terpe A.E. Andrada,  Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” Dej
10. Mocean M. Mihai Marian, Liceul Teologic Adventist "Marantha" Cluj-Napoca

Mai puteţi citi:

Ce zice preşedintele elevilor despre BAC 2013: „Rata de promovare nu reflectă o creştere a calităţii actului didactic“

BAC 2013 Bucuria unui absolvent de BAC cu media 8,16: „Am greşit, mai ales la Română, greşeli de ortografie, dar e ok“ FOTO VIDEO

BAC 2013 Rezultate parţiale. CLUJUL, al doilea judeţ din ţară ca promovabilitate la Bacalaureat: 70,99%

BAC 2013 Rezultate parţiale Cluj. Peste 5.000 de elevi aşteaptă cu nerăbdare rezultatele

FOTO VIDEO REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013. CLUJ. Coşarul care i-a încurajat pe părinţii ce îşi aşteptau copiii să iasă de la examenul de Bacalaureat la Limba Română, proba scrisă

REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 CLUJ/adevarul.ro publică luni rezolvarea subiectelor de la proba scrisă la Limba Română

SUBIECTE BAC 2013/Peste 4.500 de elevi din CLUJ susţin vineri proba la alegere

REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013/CLUJ/adevarul.ro publică, vineri, rezolvarea subiectelor de la proba la alegere, la Bacalaureat

VIDEO SUBIECTE BAC 2013 Discuţii la final de examen: “Sunt sigură că situaţii ca cea de la Bolintineanu sunt peste tot în ţară”

REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013. Elevii  la Matematică şi Istorie: „Neaşteptat de uşor! Totul e politic ca să crească promovabilitatea!“ FOTO

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite