Ce zice preşedintele elevilor despre BAC 2013: „Rata de promovare nu reflectă o creştere a calităţii actului didactic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele elevilor din România, clujeanca Iulia Miron, susţine că Bacalaureatul 2013 a fost tratat cu profesionalism, dar că promovabilitatea mai mare din acest an nu trebuie tradusă prin creşterea calităţii lecţiilor predate la şcoală.

Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) este de părere că rezultatele din acest an la Bacalaureat au înregistrat o creştere a promovabilităţii examenului justificată şi de organizarea unui examen diferenţiat, adică o schimbare în sistemul educaţional.

„Cu toate acestea, procentul de promovabilitate nu reflectă o creştere a calităţii actului didactic sau o îmbunătăţire a responsabilităţii elevilor faţă de propria lor educaţie. Rezultatele de anul acesta transmit, în continuare, un semnal de alarmă pentru viitorii absolvenţi, în legătură cu responsabilitatea pe care aceştia o au faţă de promovarea examenului, pregătirea lor de către cadrele didactice şi implicarea părinţilor în acest proces“, se arată în comunicatul trimis de CNE.

Iulia Miron, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, propune organizarea unei dezbateri cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei, cu elevi, părinţi şi profesori pentru a îmbunătăţi sistemul de învăţământ.

„Unul dintre factorii care au produs o creştere a procentului de promovabilitate este desfăşurarea Bacalaureatului diferenţiat, care a respectat programa şi materia predată corespunzător fiecărei filiere. Cu toate acestea, procentul de promovabilitate trebuie să fie în continuare unul real, în creştere, fapt care necesită o implicare sistematică, mult mai mare din partea elevilor, dar şi a cadrelor didactice şi a părinţilor“, afirmă Iulia Miron.

Recomandări pe aceeaşi temă:

„Vocea“ elevilor din România, Iulia Miron: „E timpul ca şcoala să producă lideri!“

BAC 2013 Bucuria unui absolvent de BAC cu media 8,16: „Am greşit, mai ales la Română, greşeli de ortografie, dar e ok“ FOTO VIDEO

Bac 2013 Cum a ajuns Clujul pe locul II în ţară la promovabilitate

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite