Șofer de camion prins cu 1,4 milioane de țigarete la frontieră, reținut la Călărași

0
Publicat:

Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași a dispus reținerea unui șofer de camion din Republica Moldova, prins la frontieră cu 1,4 milioane de țigarete pe care urma să le introducă ilegal în țară.

Țigări de contrabandă FOTO Arhivă IPJ Călărași
Țigări de contrabandă FOTO Arhivă IPJ Călărași

Conform IPJ Călărași, pe 23 noiembrie față de bărbatul, în vârstă de 36 de ani, s-a dispusă măsura reținerii pentru 24 ore, acesta urmând a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă.

În urma unui complex de activități investigativ-operative și de cercetare penală desfășurate sub îndrumarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași s-a dispus trimiterea după gratii a unui șofer de camion.

Pe 21 iunie 2022, polițiștii din cadrul  Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Călărași, în cooperare cu polițiștii de frontieră au oprit pentru control un camion condus de un cetățean moldovean, de 36 de ani care, conform documentelor prezentate, transporta cantitatea de 20.350 de kg capsule carbon.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la marfa transportată, ansamblul rutier a fost selectat pentru control, ocazie cu care a fost descoperită o cantitate de țigarete care nu era trecută în documentele de transport.

În urma inventarierii țigaretelor, a rezultat cantitatea de 70.000 de pachete de țigarete (1.400.000 de țigarete), fără marcaj fiscal, în valoare de 1.260.000 lei (aproximativ 252.000 de euro). 

Marfa venea din Turcia

Un transport cu produse metalurgice în care fuseseră ascunse 70.000 pachete de ţigări şi care venea din Turcia a fost oprit la graniţă de poliţiştii de froneră din Călăraşi şi angajaţi ai Autorităţii Vamale Române.

În urma unei acţiuni comune de control a Autorităţii Vamale Române si al Poliției de frontieră Călăraşi, marţi, 21 iunie, un transport ilegal de ţigarete a fost tras pe dreapta.

La verificarea mijlocului de transport care venea din Turcia, oamenii legii au descoperit 70.000 (1.400.000 bucăţi ţigarete) de pachete ţigarete marca "Marble", în valoare de 252.000 euro.

Ţigaretele erau transportate cu un automarfar încărcat cu produse metalurgice, înmatriculat în România, tara de expediţie fiind Turcia. Toată marfa a fost confiscată, fiind sesizaţi poliţiştii pentru declanşarea urmăririi penale şi continuare cercetărilor.

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite