O mamă cu doi copii, refugiaţi din Odessa, au găsit adăpost la Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei trei ucraineni refugiaţi au găsit adăpost la Călăraşi FOTO Facebook/E.G.
Cei trei ucraineni refugiaţi au găsit adăpost la Călăraşi FOTO Facebook/E.G.

Oamenii din Călăraşi sunt solidari cu refugiaţii din Ucraina. O mamă şi cei doi copii fugiţi din calea războiului şi-au găsit adăpost la Călăraşi.

Marţi seară, 15 martie, în jurul orei 21.00, o mamă din Odessa a găsit sprijin la Călăraşi. După ce a fost cazată o noapte la Constanţa, aceasta a decis să vină spre oraşul de pe malul Borcei.

Inna şi cei doi copii ai săi au fost aşteptaţi la o pensiune de către senatorul Nicuşor Cionoiu şi administratorul public al municipiului Călăraşi, Eduard Grama. 

Conform autorităţilor locale, Inna Grechkosiy predă Managementul Crizei la Universitatea din Odessa, Mylana, fiica ei cea mare, este studentă la Politehnică în Odessa, iar Klym, fiul cel mic, de 8 ani, este pasionat de fotbal şi cântă la pian. 

"Sunt deosebit de bucuros că pot să îi ajut pe toţi trei în această perioadă de grea încercare pentru poporul ucrainean. M-au impresionat optimismul şi energia lor”, a spus Nicuşor Cionoiu.

“Au venit cu sufletul rănit către noi. I-am primit cu braţele deschise şi cu dorinţa de a le fi aproape, în această perioadă dificilă", a precizat Eduard Grama.

În judeţul Călăraşi a fost deschis un Centru de Primire/Repartizare a refugiaţilor. Astfel, începând cu data de 9 martie 2022, conform Instituţiei Prefectului, a fost operaţionalizat Centrul de Primire/Repartizare a refugiaţilor pe teritoriul judeţului Călăraşi, în locaţia Sălii de Sport a Liceului Tehnologic Transporturi Auto din strada Prelungirea Sloboziei nr.2. de asemenea, alte zeci de spaíi de cazare sunt puse la dispoziía refugiaílor din Ucraina de c[tre instituíi publice, printre care DGASPC, spitalul S[punari, dar ;i persoane particulare.

   

Vă recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Va fi nevoie de 565 miliarde de dolari pentru reconstrucţia ţării. Soldaţii ruşi ar ţine ostatice 400 de persoane într-un spital

Ruşii pregătesc debarcarea din Odessa. Expert militar: Dacă puşcaşii marini pun piciorul pe pământ, fără o acoperire a trupelor de la sol, va fi un carnagiu

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite